Ine Kristensen oppfordrer folk til å benytte seg av de selvbetjente automatene. Foto: Hedda Hiller

Biblioteket åpner gradvis igjen

Skrevet av Hedda Hiller
12.05.2020 17:00

Ine Kristensen gleder seg til å få lånerne tilbake i biblioteket, men husk å bestille bøker først.

I tråd med nasjonale føringer kan Rana bibliotek igjen åpne allerede førstkommende torsdag, den 14. mai. I første omgang skjer dette med reduserte åpningstider og et begrenset tilbud, for å kunne ivareta smittevernreglene på best mulig måte.

Åpningstidene blir:
Tirsdager: kl. 10.00 – 15.00
Torsdager: kl. 13.00 – 18.00
Lørdager: kl. 10.00 – 14.00.

Telefonen blir betjent i åpningstida: 481 65 450.

Lånerne kan bestille bøker og andre medier på e-post, app eller nett. De må vente på tilbakemelding før de kommer til biblioteket og henter det de har bestilt. Det kan også bestilles på telefon i bibliotekets åpningstid.

– Vi tar også imot bestillinger over skranken, hvis det er tid for det. De reserverte bøkene blir lånt ut og levert til lånerne av personalet. Bøker skal leveres i bokluka ved inngangsdøra. Lånerne skal i størst mulig grad benytte seg av de selvbetjente automatene, sier daglig leder i Rana bibliotek, Ine Kristensen. 

– Det blir kun området ved inngangsdøra og ved skranken som blir tilgjengelig for
publikum, og restriksjoner på antall personer inne samtidig. Vi gleder oss til å kunne åpne dørene på daglig basis, sier Ine Kristensen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.