Skjermdump fra konkurransen. For å se hele bildet, bruk lenken i teksten. Foto: Henrik Hansson

Bildet av Filip er nominert til årets sportsfoto

Skrevet av Hedda Hiller
23.03.2021 19:30 - OPPDATERT 24.03.2021 13:43

– Det viser hvor anerkjent sporten vår er i resten av verden, sier leder av Helgeland Juniorbridgeklubb, Kurt Ove Thomassen.

World Press Photo kårer hvert år årets bilde i flere kategorier, i den prestisjetunge kåringen. I kategorien sport er seks fotografer nominert med hver sin fotoserie. Dette er første gang en fotoserie med bridge som tema er nominert i denne konkurransen. 

Og det er en bridgespiller fra Helgeland Juniorbridgeklubb som er motivet på et av bildene som er nominert til årets sportsfoto. 

Filip Asplund (snart 12) beskrives som et stort talent og en svært ivrig bridgespiller.

– Han syns det er stor stas at et bilde av han er representert i konkurransen. Filip har spilt bridge i cirka fem år og har allerede vunnet flere turneringer, sier leder av Helgeland Juniorbridgeklubb, Kurt Ove Thomassen.

Fotoserien er tatt av den svenske fotografen Henrik Hansson da han besøkte bridgeklubben i Borlänge. Klubben har tilrettelagt for fysisk spill under pandemien blant annet med plexiglass mellom spillerne. Dette glasset gir en spesiell effekt på bildene, da man ser refleksjonen av de andre spillerne i glasset.

Bridgeklubbens leder er veldig glad for nominasjonen.

– Det at bridgebilder blir nominert i denne kategorien viser hvor anerkjent sporten vår er i resten av verden. Det viktigste er at bilder fra vår sport er nominert, men det er jo selvsagt ekstra artig at en av våre spillere er representert, sier Thomassen.

Vinneren av konkurransen blir offentliggjort i april.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.