Björnson styreleder for Helgeland Museum

Skrevet av Roger Marthinsen
30.11.2020 12:24

Moa Björnson overtok etter tidligere styreleder Steinar Bjerkestrand, som nylig døde.

Helgeland Museums styreleder Steinar Bjerkestrand gikk bort den 16. november. Moa Björnson har overtatt som styreleder, inntil neste rådsmøte. 

– Helgeland Museum mister et ressurssterkt styremedlem, med bakgrunn som direktør ved Nidaros domkirkes restaureringsarbeider og avdelingsdirektør ved Hedmark fylkesmuseum. Han var et museumsmenneske med stort nettverk innen Norges kulturliv og en samlende personlighet, sier direktør Janicke Kernland og styreleder Moa Björnson på vegne av styre og administrasjon i Helgeland Museum.

Steinar Bjerkestrand ble innvalgt som styremedlem i Helgeland Museum i 2019, og tiltrådte som styreleder den 1.juli 2020. Han gjorde under sin tid i styret en samlende og solid innsats for museumsvirksomheten i regionen. Steinar Bjerkestrand var bosatt i Oppdal, men oppvokst på Helgeland og hadde et brennende engasjement for hele regionen.

Kort tid før sin død ba Bjerkestrand om å fratre som styreleder. Den 11. november ble nestleder Moa Björnson innstilt som styreleder i Helgeland Museum, frem til neste rådsmøte. Fem dager etter dette gikk Bjerkestrand bort. Bjerkestrands vara, Hans Pedersen, er blitt styremedlem. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.