Emilie Ågheim Kalkenberg er klar for sin første verdenscup-stafett.

Klar for sin første verdenscup-stafett

Skrevet av Roger Marthinsen
08.02.2019 11:00 - OPPDATERT 08.02.2019 12:55

Gårdagens storløp i Canmore ga Emilie Ågheim Kalkenberg en plass på stafettlaget.

Emilie Ågheim Kalkenberg skal gå åpningsetappen under verdenscupstafetten i skiskyting, i Canmore. Den plassen sikret 21-åringen seg med gårdagens 21. plass på normalen, i går kveld.

21. plassen er Skonseng-løperens beste prestasjon i verdenscupen noen sinne, og gjorde at hun kunne levere en første VM-søknad med 20 blanke verdenscupoeng som vedlegg. 

Likevel er det ikke en helt fornøyd Emilie, Rana No er i kontakt med etter løpet. For hun vet at hun var utrolig nær en nærmest sensasjonell plassering. Inn til siste skyting lå hun på 6. plass. Men så kom de to bommene som ga 1.30 i tillegg, og dermed var en topp 10-plass utenfor skuddhold.

– Det var etterlengta, selv om det blir litt blanda følelser når man vet man var nær noe stort, sier Kalkenberg til Rana No. 

At hun nå er tatt ut til stafetten er uansett en skikkelig opptur for Kalkenberg, som dermed får gå sin første verdenscupstafett. Rett før jul skulle Emilie gått førsteetappen under verdenscup-stafetten i Hochfilzen, men måtte da trekke seg fra både stafetten og jaktstartenpå grunn av sykdom.

I tillegg til Emilie Ågheim Kalkenberg skal Ingrid Tandrevold går 2. etappe, Tiril Eckhoff tredje og Marte Oslbu Røiseland gå 4. etappe under kveldens verdenscupstafett. 

For det norske herrelaget skal Lars Helge Birkeland, Vegard Sjaastad Christiansen, Erlend Bjørntegaard og Johannes Bøe gå. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.