Fylkesrådsleder Tomas Norvoll vil ha det digitale, nasjonale våpenregisteret ok til orde for å legge et digitalisert og moderne våpenregister til Mosjøen. Foto: Thor-Wiggo Skille

– Blankett GP-6121-B er moderne som et sjekkhefte og robust som en sommerfugl i et boblebad

Skrevet av Roger Marthinsen
11.06.2018 18:41

Fylkesråd Tomas Norvoll vil at det et nasjonalt, digitalt våpenregister bør opprettes i Mosjøen.

Det var under innovasjonstalen, som fant sted på Campus Helgeland i dag, fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) tok til orde for å legge et digitalisert og moderne våpenregister til Mosjøen.

Norvoll brukte Nordland politidistrikt som et eksempel der offentlige, innovative arbeidsplasser kan utvikles.

– I dag er det sånn at man må søke på gjennomslagspapir for å få våpen i Norge. På Politiets egne nettforum er søknadsskjemaet beskrevet som en digital skivebom. «Blankett GP-6121-B er moderne som et sjekkhefte og robust som en sommerfugl i et boblebad.»Sånn kan det ikke være. I Mosjøen har de ressursene for å de bygge opp innovative og viktige kompetansearbeidsplasser. Her passer det å legge et våpenregister for hele Norge, sa fylkesrådsleder Norvoll.

Det skal lages et nasjonalt digitalt våpenregister. Ingen steder egner dette seg bedre enn i Mosjøen, mener Norvoll.

- I Mosjøen vil man kunne koble deler av Brønnøysundregistrenes kompetanse opp mot den politifaglig kompetanse man har i Nordland Politidistrikt, og med det innovere et senter som vil gi større sikkerhet for befolkningen. Dette er et prosjekt som ikke må dra enda lenger ut i tid. Det er bare å sette i gang, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll. 

Innovasjonstalen er Innovasjon Norges årlige tale om innovasjonspolitiske temaer. Dette er sjette året innovasjonstalen avholdes. Regionale innovasjonstaler er en del av konseptet. I Nordland er det holdt innovasjonstaler i Bodø og Mo i Rana.  

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.