Majken Hauknes

Blir Rød Snøs viktigste partner

Skrevet av Roger Marthinsen
15.01.2020 17:41 - OPPDATERT 15.01.2020 19:31

– Fokus på samarbeid og byutvikling der hele byen tas i bruk, er en av grunnene til at vi går inn i Rød Snø, sier Helgeland Sparebanks Majken Hauknes.

Etter å ha vært i dvale siden 2018 gjenoppstår Rød Snø i ny drakt 12.–14. mars. Festivalen skal breie seg på fire scener over tre dager, og navn som Highasakite, Vamp, Kamelen, Fay Wildhagen og DJ Mariann Rosa er spikret.

Nå er det også klart at Helgeland Sparebank blir ny hovedsamarbeidspartner til Rød Snø. 

– Fokus på samarbeid og byutvikling der hele byen tas i bruk, er en av grunnene til at vi går inn i Rød Snø. Lokalbanken er begeistret for lokalt og regionalt samarbeid, og har tro på at vi må utvikle sterke og levende sentrum i de fire byene på Helgeland, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Helgeland Sparebank, Majken Hauknes, i en pressemelding.

Sans for ny modell

Når Rød Snø arrangeres den andre uka i mars, blir det sjette gang at festivalen arrangeres. Etter 2018 tok festivalen en pause, men på tampen av 2019 ble det kjent at festivalen skal gjenoppstå.

Nytt siden sist er at festivalen nå ikke blir arrangert på ett sted, men på i alt fire steder rundt i sentrum; Kulturhuset Mo, Meyergården Spektrum, Koks og Teaterkafeen. 

– Vi har stor sans for den nye modellen til Rød Snø, som vi kjenner fra større byfestivaler som by:Larm, Trondheim Calling og Iceland Airwaves, der næringslivet involveres på en god måte, og byens utesteder tas i bruk, sier Hauknes.

De unge

En viktig pilar i samarbeidet mellom Rød Snø og Helgeland Sparebank, er de under 18 år.

[annonse]
– Vi vil være med å bygge opp en sterk og spennende byfestival med bred appell. Det er en solid og variert plakat i år, og vi vet også at Rød Snø skal tilby noe til de under 18, ei gruppe vi er opptatt av, sier Hauknes. 

– Rød Snø og de fire scenene har i tillegg andre, gode planer for utvikling i 2021 som vi er kjent med og verdsetter. Det er meget positivt at aktører som tidvis konkurrerer, også finner sammen og samarbeider for å gjøre Mo og Helgeland mer vital. Skal vi utvikle byer og regionen er samarbeid avgjørende, og banken jobber bevisst for å fremme samarbeid i alt av det vi gjør og støtter opp om, sier Majken Hauknes. 

– God støttespiller

Prosjektleder Ingrid Alte Westman sier en sterk hovedsamarbeidspartner er avgjørende for satsingen.

– Helgeland Sparebank er en rutinert og kompetent samarbeidspartner. Vi er godt kjent med dem og de med oss, og det er flott å ha lokalbanken med når Rød Snø inntar en noe ny form. Banken er både en støttespiller og en part vi utveksler ideer og tanker med, slik at vi får til gode resultater sammen, sier Ingrid Alte Westman.

----------

Les også:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.