Denne delen av nye Polarsirkelen videregående skole er allerede tatt i bruk, men ikke alle deler av ny-skolen vil være ferdig innen skolestart. Foto: Roger Marthinsen

Blir ikke helt ferdig til skolestart

Skrevet av Roger Marthinsen
13.06.2019 06:00 - OPPDATERT 13.06.2019 11:02

Det meste skal være klart – men alt blir ikke helt ferdig til skolestart ved nye Polarsirkelen videregående skole.

Noe nytt er allerede tatt i bruk, mens andre deler av nye Polarsirkelen videregående skole vil ikke bli klart til skolestart. 

– Nybygget man ser fra hovedveien er tatt i bruk. Flerbrukshallen er imidlertid forsinket. Og noe av ombyggingen av den gamle Mjølan-skolen vil ikke være ferdig før etter skolestart, bekrefter rektor ved Polarsirkelen vgs., Thomas Skonseng.

Den nye flerbrukshallen er i følge Skonseng 99,5 prosent ferdig.

– Hallen skulle egentlig vært ferdig, men det gjenstår tekniske installasjoner og innkjøring. Vi vurderer overtakelse fortløpende, men ser at vi ikke får overtatt og kjørt den inn før sommerferien. Men hallen skal være ferdig til skolestart, sier Skonseng.

MUSIKK, DANS OG DRAMA

Når det gjelder de delene av den opprinnelige skolen som bygges om, så blir ikke dette ferdig til skolestart. Det er deler av bygningen som skal brukes av musikk-, dans- og drama, som ikke blir ferdig.

– Dette gjelder et auditorium, undervisningsrom, en blackbox og en whitebox, sier Skonseng, og forklarer at det ikke er snakk om direkte forsinkelser, men følgene av utsettelser av byggestarter som er gjort underveis.

– Det har vært prioritert at byggearbeidene ikke skal gå ut over skoledrift og elevene, og derfor er enkelte deler av byggeprosjektet skjøvet på. Auditoriet skal etter planen være ferdig 1. oktober, mens undervisningsrom skal være klart 15. september. Og vi har alternative lokaler slik at elevene vil få undervisning, sier Skonseng.

ASFALTERING I SOMMERFERIEN

Uteanleggene vil heller ikke stå fiks ferdig ved skolestart i august. 

– 8900 kvadratmeter vil bli asfaltert, kantstein skal legges og det skal utføres grunnarbeider på uteanleggene i sommer. Så vil arbeidet med ferdigstilling av uteanlegg fortsette utover høsten, sier Skonseng, som forsikrer at skoleanlegget på Mjølan skal ta i mot alle elever som skal gå ved Polarsirkelen vgs., fra skolestart.

– Flyttingen fra Moheia og Kongsvegen går som planlagt. Kommune skal overta Moheia 1. juli, og i løpet av sommeren skal idrettslag bistå med deler av flyttesjauen fra et drøyt 60 år gammelt bygg, til nye bygg på Mjølan, sier Skonseng.

KOMPLISERT PROSJEKT

Prosjektleder Tom Grønnslett hos Nordland fylkeskommune sier at årsaken til forsinkelsene og utsettelsene er en følge av at det er komplisert å bygge på en skole mens den er i drift.

– Det har vært prioritert at dette ikke skal gå ut over elever og drift. Dette har ført til at man må ha ferdig en ny del for elevene, for å kunne frigjøre gamle deler som skal bygges om, forklarer Grønnslett.

– Men skolen skal være klar til 20. august, selv om noe arbeid gjenstår, forsikrer prosjektlederen.

KONGSVEGEN LEGGES UT FOR SALG

Når det gjelder de gamle byggene, Moheia og Kongsvegen, så forlates disse ved skoleslutt. Moheia er som kjent kjøpt av Rana kommune, og blir fra skolestart en del av Rana ungdomsskole. Hva som skjer med Kongsvegen er foreløpig uavklart.

– Det blir nå tatt en takst av Kongsvegen, og så blir anlegget lagt ut for salg eller leie til høsten, sier Tom Grønnslett.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.