Blir medlem av kobolt-allianse

Freyr forplikter seg til å investere i tiltak for å kobolt-gruvene tryggere, minimere miljøpåvirkningen og skape bedre arbeidsforhold for de som jobber i gruvene.

FREYR Battery har blitt et medlem av Fair Cobalt Alliance, som et ledd i selskapets ambisjon om å bidra til utvikling av en bærekraftig global batteriindustri. 

Fair Cobalt Alliance (FCA) er en allianse, lansert i august 2020, som samler aktører fra hele forsyningskjeden av kobolt med det formål å levere teknisk assistanse og gjøre investeringer i visjonen om en sertifisert, rettferdig og trygg koboltindustri i Kongo. Medlemmer av alliansen forplikter seg til å bistå småskala og artisan gruvedrift i Den demokratiske republikken Kongo til å forbedre sine miljø- og menneskerettighetsstandarder til internasjonalt nivå, og gjennom dette skape bærekraftige leveforhold i lokalsamfunnene. FCA jobber for sertifisering og forbedring av arbeidsforholdene ved gruveanleggene inklusive barns rettigheter.

– Vi er inne i en stor energiomstilling fra fossilt brensel til batteridrevet teknologi. Kobolt er en av de essensielle komponentene i batteriproduksjon, og vi jobber målrettet med bærekraftig forsyning av kobolt for å støtte vår produksjon av rene, rimelige battericeller med lavt karbonavtrykkplanet. Denne alliansen er en viktig arena for oss for å sikre at små, artisan gruver i Kongo over tid og med hjelp fra FCA implementerer internasjonale miljø- og arbeidsstandarder og muliggjør handel av deres kobolt på det internasjonale markedet, sier Freyr-direktør Tom Einar Jensen. 

– Vi ønsker Freyr velkommen til Fair Cobalt Alliance. De slutter seg til andre industriaktører som anerkjenne legitimiteten til kobolt fra ansvarlig artisanal gruvedrift og forplikter seg til å investere i tiltak for å gjøre disse gruvene tryggere, minimere miljøpåvirkningen og skape bedre arbeidsforhold for folk som jobber ved disse gruvene, sier FCAs administrerende direktør Dr. Assheton Carter.  

Fra før av er Tesla medlem i FCA og Volvo en av de opprinnelige stiftelses sponsorene. I november 2021 annonserte FREYR og Glencore en kontrakt for forsyning av resirkulert og bærekraftig kobolt. FREYR har forpliktet seg til å utvikle ansvarlige og bærekraftige forsyningskjeder for batterimaterialer. FREYRs Supplier Code of Conduct spesifiserer selskapets bærekrafts-forventninger til sine leverandører.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.