Blir ny kommunaldirektør for tekniske tjenester

– En mulighet til å være med og utvikle Rana og Rana kommune i en svært spennende tid, som jeg rett og slett måtte gripe, sier Stig Roald Frammarsvik.

Stig Roald Frammarsvik (61) er ansatt som ny kommunaldirektør for tekniske tjenester i Rana kommune.

– En mulighet til å være med og utvikle Rana og Rana kommune i en svært spennende tid, som jeg rett og slett måtte gripe, sier Frammarsvik i en pressemelding fra Rana kommune.

Rådmann i Rana, Robert Pettersen, er fornøyd med å ha ansatt en ny kommunaldirektør etter at Jan Erik Furunes tidligere i år gikk av med pensjon.

– Rana kommune har fått erstattet både kommunaldirektør for helse og omsorg, og nå kommunaldirektør for tekniske tjenester, med to høykompetente ledere i Sissel Karin Andersen og Stig Roald Frammarsvik.

– Det gjør at Rana som kommune er godt skodd til å håndtere de utfordringene som ligger foran oss. Selv om det skjer mye i saker som eksempelvis flyplass og batterifabrikk som vekstdrivere, vil det viktigste alltid være å levere gode tjenester til innbyggerne. Det føler jeg meg trygg på at vi nå er rustet for gjennom disse ansettelsene, sier Robert Pettersen.

Den nyansatte kommunaldirektøren for tekniske tjenester er utdannet sivilingeniør innen bygg og anlegg fra NTNU. I tillegg har han bakgrunn som befal i forsvaret og solid lederutdanning fra blant annet BI og Adizes. Yrkeserfaringen inneholder blant annet jobb som prosjekt- og anleggsleder i Aker, leder for bygg- og anleggsavdelingen i Mo Industripark, direktør for Rana Utviklingsselskap og konsernsjef i Miras AS.

Siden 2005 har Stig Roald Frammarsvik drevet eget selskap – Steg Nor AS – der han har drevet med rådgivning innenfor strategi, ledelse og forbedringsprosesser for en rekke virksomheter og selskaper. Han er også medeier i Park 22 og daglig leder i Park 22 Event AS. De siste 30 årene har Frammarsvik hatt styreverv i cirka 50 selskaper.

– Både utdanningen og erfaringen min fra privat virksomhet i snart 35 år mener jeg skal komme godt med i jobben som kommunaldirektør for tekniske tjenester. Rana-samfunnet og Rana kommune er inne i en tid der det ligger an til stor vekst hvis alt slår til. Det stiller krav til at kommunen leverer tjenester innenfor tekniske tjenester som bidrar til at vi lykkes. Det handler både om tempo og kvalitet, og jeg er ikke i tvil om at vi skal lykkes, sier Stig Roald Frammarsvik.