Glimt fra starten av Celsastafetten i 2019. Nå er det uvisst om det blir noen løpsfest i 2020. Foto: Roger Marthinsen

Blir utsatt på ubestemt tid

Skrevet av Roger Marthinsen
15.04.2020 11:20

Covid-19 gjør at det ikke blir mulig å arrangere Celsastafetten som planlagt.

Med bakgrunnen i situasjonen rundt Covid-19 og Nasjonale helsemyndigheters restriksjoner vedrørende idrettsarrangement har Celsa Armeringsstål BIL valgt å utsette årets utgave av Celsastafetten, som skulle gjennomføres lørdag 6. juni, på ubestemt tid. 

Dette melder styreleder Rolf-Arne Hanssen i Celsa Armeringsstål BIL som arrangerer Celsastafetten, i en pressemelding.

– Celsastafetten er Nord-Norges største bedriftsstafett, og føringene fra myndighetene tilsier at vi ikke kan gjennomføre stafetten som planlagt første helg i juni. Med bakgrunn i arrangementets størrelse, finner vi det også svært lite sannsynlig at stafetten kan gjennomføres på denne siden av sommerferien slik situasjonen er nå. Vi vil følge situasjonen kontinuerlig, og vil se etter alternative løsninger for gjennomføring så fort det lar seg gjøre på en forsvarlig måte, sier Hanssen.

Celsastafetten

  • Den sjette utgaven av Celsastafetten skulle gjennomføres lørdag 6. juni 2020.
  • Arrangeres av Celsa Armeringsstål BIL, i samarbeid med Bossmo & Ytteren IL.
  • Løpet foregår i Klokkerhagen Elvepark i Mo i Rana, og er 12,8 km fordelt på 8 etapper.
  • I 2019 var det 125 lag som fullførte og 52 individuelle løpere.
  • Har donert over 200 000 kr tilbake til lokalsamfunnet.
Celsastafetten arrangeres av Celsa BIL, og har som formål å bedre folkehelsen og å generere et overskudd som skal gis tilbake til samfunnet. Hittil har Celsastafetten bidratt med sitt overskudd til utvikling av Klokkerhagen Idrettspark og til innkjøp av kjølehette for de som er under kreftbehandling ved Helgelandssykehuset.

– I 2020 hadde vi også innledet planer om et samarbeid med Barnekreftforeningen i Nordland, for å samle inn penger til noen av de som trenger det mest i samfunnet. Det er derfor ekstra trist å måtte utsette arrangementet i år, men vi vil alltid sette folks helse og sikkerhet først. Noen av våre beste «kunder» er jo fra Helgelandssykehuset, og de er jo også satt ut av spill en periode framover, så vi vil også gjerne få gjort noe for å sette ekstra pris på deres innsats i disse dager, sier Rolf-Arne Hanssen. 

Celsastafetten har gjennom sine fem år utviklet seg til en folkefest med i overkant av 1.000 løpere og flere hundre tilskuere i sving, og vi håper det lar seg gjøre kan gjennomføre stafetten i løpet av høsten.

– Lagene og deltagere som er påmeldt blir selvsagt ikke fakturert, og er velkommen tilbake ved en senere anledning. Vi ønsker også å oppfordre alle til å holde seg fysisk aktiv, men selvsagt forholde seg til forhåndsreglene som kommuneoverlege og myndighetene anbefaler, sier Celsastafettens Rolf-Arne Hanssen.

----------

[annonse]
MENS VI VENTER PÅ NESTE CELSASTAFETTEN; HER ER ET TILBAKEBLIKK PÅ LØPSFESTENE I 2018 OG 2019:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.