Foto: Silje-Tamara Rojas

"Bløff om sykepleiere i Nord"

Nok en gang gir Nord feil informasjon om sin situasjon på Helgeland, denne gangen om sykepleierutdanningen. Universitetet hevder i ulike media at økningen i antall studenter i Mo i Rana kompenserer for at det ikke lenger tilbys en deltidsutdanning i sykepleie i Sandnessjøen. Rektor Hanne Solheim og dekan for Fakultet for sykepleie og helsevitenskap, Trine Karlsen, påstår at «I år har vi tatt opp 70 nye sykepleierstudenter i Mo. Vi mer en kompenserer for bortfallet ved at utdanningen i Sandnessjøen er avviklet.» (Khrono.no, 27.08. og Nord.no, 15.08.2019).

Altså 70 søkere. Sannheten er at i årene før fusjonen ble det tatt opp flere sykepleiestudenter på Helgeland enn hva som er tilfelle i tiden etterfusjonen i 2016, da Nesna gikk inn i Nord. Som kjent avsluttet Nord opptak av nye studenter i Sandnessjøen det året. Søknadstallene har faktisk ikke vært lavere på ti år (!). Dette er lett å dokumentere ut fra DBH (Database for høyere utdanning):

Kort sagt: Rektor og dekan driver altså med villedende markedsføring.

Nedleggelsen av Sandnessjøen skaffer Helgeland 30-40 % færre sykepleiere. Dette gjør Nord til en bremsekloss for utviklingen av helsetilbudet på Helgeland.

Ikke rart Helgelandssykehuset og flere kommuner på Helgeland ikke lenger ønsker å samarbeide med Nord. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.