Andreas Kolstad foran Båsmokoret 25. mai i år. Foto: Hedda Hiller

Booket konsert etter anmeldelse i Rana No

Rana Nos anmelder Hedda Hiller ville gjerne se "Så spiller vi harmonica" sammen med et enda større publikum under Vinterlysfestivalen. Det var festivalsjef Wenche Bakken helt enig i, og setter konserten opp i Meyergården spektrum.

Båsmokorets "Så spiller vi harmonica" var en publikumssuksess da den ble satt opp i en fullsatt i Mo kirke i vår. Dirigent Tor-Petter Aanes og Båsmokoret hadde lenge hatt lyst til å dypdykke ned i den skattkisten av viser og tekster som Erik Bye etterlot seg.

Les også:
De hadde fått med seg munnspill-legenden Sigmund Groven, som samarbeidet tett med Erik Bye i en årrekke. Groven har også tonesatt flere av Byes tekster, blant andre "Så spiller vi harmonica", som har gitt tittelen til konserten. Sammen med Nordland Teaters egen Andreas Kolstad og Groven rørte de publikum og Rana Nos journalist Hedda Hiller, som skrev følgende etter at hun trillet en sekser med terningen:

«Så spiller vi Harmonica» er en bragd, og en konsert som burde bli hørt av svært mange flere. Vinterlysfestivalen, Wenche Bakken?

Det var festivalgeneral Wenche Bakken helt enig i.

– Hele Nordland Teater er svært stolte av å kunne invitere til denne godbiten i selveste Meyergården Spektrum, hvor et eget amfi og gode rammer vil bidra til en festaften 11. februar, sier Bakken. 

I tillegg til hele Båsmokoret står Sigmund Groven, Andreas Kolstad og Snorre Magnus Sivertsen (kontrabass) på scenen. Dirigent Tor-Petter Aanes trakterer selv pianoet.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.