Foto: Cato Johannessen, brann- og redningstjenesten Rana

Brann spredte seg til bolighus – tre personer til legevakt

Brannen startet i en garasje og spredte seg til hus. Tre beboere ble evakuert.

Beboerne i en bolig i Hagaveien på Ytteren ble evakuert i morges, da en brann startet i en garasje og spredte seg til boligen. De tre ble alle bragt til legevakt for undersøkelser for mulige røykskader.

Brannen skal ha startet i garasjen og deretter spredt seg til bolighuset.

– Også folk i nabohus ble evakuert, men de kunne vende tilbake til sine hjem så snart brannen var under kontroll, opplyser innsatsleder ved brann- og redningstjenesten i Rana, Cato Johannessen, til Rana No.

(Saken fortsetter under bildet)

Det sto en bil i garasjen der brannen startet. Garasjen er helt nedbrent. Foto: Cato Johannessen, brann- og redningstjenesten Rana

– Brannvesenet har kontroll på stedet og driver etterslokking, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt Ketil Kalaas til Rana No, like etter klokken halv ti.

Den første meldingen om brannen kom klokken 08:16. Da meldte Nordland politidistrikts om brann i en garasje på Ytteern, og at brann og politi var på stedet. Klokken 08:23 meldte politiet at brannen hadde spredd seg til et bolighus, og at brannvesenet jobbet med å få slukket brannen.

Klokken 09:04 meldte operasjonssentralen at brannvesenet har fått kontroll på stedet, og at det drives med etterslukking.

– Tre personer fraktes til legevakt for undersøkelse i forbindelse med røykskader, opplyste Nordland politidistrikts operasjonssentral da.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
(Saken fortsetter under bildet)

Personer i nabohus kunne vende tilbake igjen så snart brannvesenet hadde fått kontroll på brannen, første juledags morgen. Foto: Cato Johannessen, brann- og redningstjenesten Rana

– Garasjen er helt nedbrent, mens skadeomfanget på boligen er ukjent, sier operasjonsleder Kalaas. 

– Politiet vil starte etterforskning med sikte på å finne brannårsak, så snart dette er mulig, sier Kalaas  til Rana No.

Dette er ikke det eneste brann-oppdraget brannmannskapene har hatt i julehelga. Julaftens kveld måtte man rykke ut og slokke en brann i en skorstein. 110-sentralen i Nordland meldte om at brannmannskap i Rana rykket ut til en pipebrann, klokken 23:12 julaften. Klokken 23:43 meldte 100-sentralen at man var ferdig på stedet, og at skorsteinen var feiet. 

----–

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.