Aleksander og Eirik Sætern har etablert rederiet Sleneset Aqua Service, som skal tilby frakt og behandling av rensefisk.

Skaper åtte nye arbeidsplasser på heimplassen med eget rederi

Skrevet av Roger Marthinsen
13.03.2018 18:33 - OPPDATERT 14.03.2018 16:15

Brødrene Eirik og Aleksander Sætern har etablert rederiet Sleneset Aqua Service, og satser nå stort på å bli den på å bli den foretrukne leverandøren av frakt og behandling av rensefisk, i Nordland.

To lokale initiativtakere fra Sleneset har kjørt i gang et prosjekt for å få i gang en maritim næring på heimplassen. De har fått med seg en bukett med meget solide næringsaktører ombord, for å realisere ei satsing på å bli en foretrukket leverandør av frakt og behandling av rensefisk. 

Dette melder Sleneset Aqua Service (sus), som er et nyoppstartet rederi hjemmehørende på Sleneset, i ei pressemelding.  

Åtte årsverk

Bak Salten Aqua Service finner vi brødrene Aleksander og Eirik Sætern. Aleksander er daglig leder, mens Eirik er teknisk leder, i selskapet. Totalt skal selskapet sysselsette i overkant av åtte årsverk.

– Sleneset Aqua Service har klart å realisere et stort ønske om å drifte en brønnbåt tilhørende på Sleneset. Brønnbåten skal fylle et behov for frakt av rensefisk, i hovedsak rognkjeks, i Nordland, skriver selskapet i pressemeldingen.

Solide rådgivere 

De to ferske rederne har sett på båter og muligheter for å realisere prosjektet sammen med blant andre Gjermund Olsen fra Kvarøy.

– Han har delt av sin ekspertise fra næringen og sitt nettverk, for å hjelpe oss med å kjøre dette prosjektet i gang, sier brødrene Sætern, som har benyttet seg av et bredt kompetansespekter i arbeidet.

– I prosessen har vi benyttet kompetanse fra oppdrettsnæringen, produsenter av rensefisk, servicenæringen, brønnbåtnæringen, brønnbåtverftsnæring og økonomiselskap. Kystinkubatoren AS har også vært en god samarbeidspartner i prosessen på mange måter, sier Aleksander og Eirik Sætern.

Kjøper brønnbåt

Selskapet, som er under stiftelse, har solide næringsaktører med seg på eiersiden, som Vigner Olaisen AS, Kvarøy Fiskeoppdrett AS, Tomma Rensefisk AS, Nova Sea Aquaservice AS, PH Invest Herøy AS og Sætern Invest AS. 

 

– Vi er nokså stolte over de aktørene vi har fått med oss i prosjektet, og det har kanskje ikke gått helt opp for oss ennå. Men nå er det bare å kjøre på – nå vil det virkelig være en skam og snu, ler Eirik Sætern, som forteller at selskapet har inngått en intensjonsavtale om kjøp av en brønnbåt.

– Denne skal nå til ombygging i Ålesund. Går alt etter skjema, skal vi være i drift fra 1. mai, sier Eirik Sætern til Rana No.

Bygge base på Sleneset 

Rederiets første fartøy er en eldre brønnbåt som er kontrahert, og som nå skal tilpasses dagens og morgendagens krav for frakt av levende fisk, der biosikkerhet, fiskevelferd og dokumentasjon er i høysetet. Båten skal også rigges for notvasking av laksemærer.

– I utgangspunktet skal vi ha åtte ansatte, pluss meg selv som ikke skal jobbe i hel stilling, i selskapet. Vi vil prøve å hente mannskap lokalt, så langt dette lar seg gjøre, og brønnbåten vil ha sitt tilholdssted på Sleneset. Her ser vi også på muligheten for å opprette en base med kaianlegg, lager og kontorer.

Intensjonsavtaler på plass

Allerede før driftsoppstarten har Sleneset Aqua Service sikret seg flere oppdrag. Det er inngått intensjonsavtaler for frakt av rensefisk med Nova Sea og Kvarøy Fiskeoppdrett og for vasking av oppdrettsnøter med Kvarøy Fiskeoppdrett og Lovund Laks.

– Det jobbes også med avtaler med befraktning og vasking med flere av de lokale oppdrettere i området. Og for vintersesongen, som er en rolig periode med tanke på rensefisktransport og vasking av nøter, er det inngått en intensjonsavtale på kjøring av fersk fisk fra Lofoten til forskjellige fiskekjøpere, sier Aleksander og Eirik Sætern i Sleneset Aqua Service.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.