Foto: Trond Ørjan Møllersen

Brukte tilgjengelige masser for rask sikring av veien

Skrevet av Roger Marthinsen
24.06.2021 17:00 - OPPDATERT 24.06.2021 19:54

Statens vegvesen om kritikken for fargevalget på steinmassene som er brukt langs Raudvatnet: – Vi måtte tilføre steinmasser for å sikre veien.

– E12 er en viktig turistveg, og Vegvesenet har med dette tiltaket skjemt seg ut for et internasjonalt publikum, skrev Trond Ørjan Møllersen i et debattinnlegg som ble publisert i Rana No i går.

Møllersen viste til vedlikeholdstiltak som er utført på E12 ved Raudvatnet, der det er benyttet masse av en annen bergart og farge enn den rødbrune og brun-svarte fargen som er karakteristisk for berg- og fjellgrunnen i området.

– Eg vil betegne dette som visuell og kulturell forsøpling. Hvis det var biologisk liv som ble flytta på denne måten ville det rammes av lovverk som forbyr innføring av fremmede arter, skrev Møllersen.

Rana No har invitert Statens vegvesen til å kommentere kritikken, og Per-Arne Tøgersen, byggeleder drift og vedlikehold, har følgende forklaring på arbeidet som er gjort. 

– I januar hadde vi store nedbørsmengder og fikk bla utvasking på E12 langs Raudvatne. Det resulterte i at vi måtte tilføre steinmasser for å sikre veien, og vår entreprenør brukte de massene vi hadde tilgjengelig i denne situasjonen, sier Tøgersen, som videre fortellet at det i sommer skal utføres rensk og sikring av bergskjæringer i området.

– Da blir det en del masser tilgjengelig som ikke kan brukes til plastring av stenfyllinger, men vi skal tilføre masser som kan gi en tilnærmet lik farge av de massene som er der fra før, sier Per-Arne Tøgersen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.