Bryner seg på to messer og en folketone

Darya Katyba, Lars Erik Drevvatne og Tor Petter Aanes står i front for Båsmokorets høstkonsert.

På søndag inviterer Båsmokoret til høstkonsert i Mo kirke. Korets dirigent har plukket ut to messer og Geirr Tveit’s «Vélkomne med æra» fra hans samling av folketoner «Hundrade hardingtonar».

Begge messene er sakrale verk, som på hver sin måte er både utfordrende for koret.

Den første messen er Gabriel Fauré’s Messe Basse fra 1881, og på den har Båsmokorets damer fått med seg solisten og dirigenten Darya Katyba fra Rana kulturskole. Katyba har både bachelor og master i klassisk utøvende musikk, og vil dirigere Båsmokor-damene samtidig som hun synger solopartiene.

Den andre messen er fra moderne tid; Mass er skrevet av den amerikanske Jazzkomponisten Steve Dobrogosz i 1997. Dobrogosz’ Mass er i brytningen mellom Jazz og sakralmusikk, og på dette verket har Båsmokoret fått med seg Lars Erik Drevvatne på piano. 

– Drevvatne er Ranas ukronede Jazz-konge på piano, og han får virkelig kjørt seg i denne crossover-genren mellom jazz og klassisk, sier Båsmokorets dirigent Tor-Petter Aanes, som selv tar utfordringen som organist på Faurés Messe Basse, mens Darya dirigerer damene.

Koret får også brynt seg, spesielt går de høye tonene langt over skalaen til de fleste, men Båsmokoret, med førstesopranene i spissen, lover å klare bragden. 

– Disse tre verkene er svært vanskelige å synge, men er underholdende og virkelig flott å høre på når vi får det til, sier korist Sølvi Riise.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.