Tom Krane Vikestad er dagens bursdagsbarn. Foto: Privat

En type som banker opp folk på jobb, er Toms største forbilde

Tom Krane Vikestad lager forestilling om kampsport og menns psykiske helse. Det er derfor ikke så rart at en historie fra en MMA-utøver traff blink hos ham.

I dag fyller Tom Krane Vikestad 28 år, og skal feire sammen med kjæresten. 

– Planen er å gjøre noe hyggelig med kjæresten min og spise på restaurant om kvelden. Selv om jeg nettopp har vært en uke i Hellas og trøkka i meg det som er av restaurantmat.

– Hva er det første du gjør når du våkner?

– Jeg har en veldig sur skulder etter jeg fikk en betennelse i fjor høst så noen enkle øvelser for å trene den er på lista.

– Hva gjør deg glad?

– Det må være god mat. Hehe! Det kan redde enhver dårlig dag, og når jeg er sulten er jeg absolutt det motsatte. En medium stekt biff med bearnaise og bakt potet. Det kan du få dyrt av meg for å si det sånn.

– Hvem er ditt største forbilde?

– Det er mange, men akkurat nå er jeg sinnsykt fascinert av en MMA-utøver som hetter Paddy Pimblett, som etter nettopp ha vunnet en kamp i UFC leverte en rørende historie om en kompis som tok livet sitt.

– Pimblett motiverte menn spesielt, til å snakke med noen hvis de sliter. Han sa på herlig britisk - svett og utslitt, rett etter kamp: "I'd rather have you cry on me shoulder lad, than go to your funeral next week." Herlig sagt av en type som banker opp andre menn som jobb. Jeg jobber med teater og lager en forestilling om både kampsport og psykisk helse så dette var selvfølgelig up my alley. Jeg har nettopp fått penger fra kulturrådet for å lage den forresten, så blir vel en Mo i Rana retur med den på tidlig nyår håper jeg.

[annonse]
– Hva er det flaueste du har opplevd?

– Det er mye på kvota. Men når jeg er på ferie så går engelsken min helt i flymodus - pun intendend. Da har jeg levert gloser som "Can I have a little beer", og "Get rid of the ananas rings please".

– Har du opplevd noe som har endret deg som person?

– Det gjør jeg vel hele tiden, men av sånne store ting må det bli når jeg utdannet meg til å bli skuespiller. I teateret er det jo viktig å lytte og observere, så de tre årene gjorde meg helt nerd på å ta inn ting og å lete konstant etter ganske spesifikke detaljer når jeg hører eller ser noe. Dette har gjort meg til en ganske observant fyr og en god lytter, selv om kjæresten min ikke alltid er enig i det. Hehe!

––––––––––––––––