Per Gunnar Hjorthen kunne fortelle at bygget som skal huse museum og vitensenter, har fått navnet Moment. Foto: Roger Marthinsen

Bygget skal hete Moment

Skrevet av Hedda Hiller
18.06.2019 15:44 - OPPDATERT 18.06.2019 15:50

I hele prosessen med ombyggingen har bygget som skal huse Helgeland Museum avdeling Rana og Vitensenter Nordland behold navnet Fjordsenteret. Under åpningen ble det omdøpt.

Under dagens storstilte åpning av Helgeland Museum avdeling Rana, ble også bygget som skal huse museet  omdøpt. I hele byggeprosessen har det beholdt navnet Fjordsenteret, fra den tiden det var kjøpesenter. Det ble gjort noe med i dag. 

– Det er på tide å offentliggjøre det nye navnet på bygget, som etterhvert skal inneholde museum, vitensenter, auditorium samt lager og kontorer for utleie til andre. Vi har hatt en navnekonkurranse og fått inn mer enn 60 forslag, fortalte styreleder i tidligere Museumsgården AS og Fjordsenteret AS, Per Gunnar Hjorthen. 

– Navnet vi har valgt er utledet av et av forslagene. Bygget skal hete Moment. I følge Store norske leksikon er Moment en viktig faktor som må tas med i betraktning, eller et hovedpunkt i en fremstilling. Kanskje kan det være et symbol på at vi har hatt høyt dreiemoment i denne byggeprosessen. Navnet Moment klinger godt, og det har Mo i seg! forklarte Hjorthen, før han overrakte en uortodoks "husnøkkel" til styreleder Gunhild Myrbakk. 

– Du får ikke nøkkelen til en dørlås, men en nøkkel til museets framtid. På vegne av
Museumsgården AS vil jeg gi deg et bilde fra jernverksmiljøet, malt av vår anerkjente, lokale kunstner Arne Kalkenberg, sa Per Gunnar Hjorthen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.