CC Cowboys til Meyergården

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
12.02.2020 10:22

Feirer 30 år med ny musikk og stor turné.

Ett av landets mest populære band feirer 30 år i 2020. Dette gjør de med ny musikk, og sin største turné noensinne, ifølge en pressemelding. Ett av stoppestedene er Scandic Meyergården 25. oktober.

CC Cowboys første album, Blodsbrødre, solgte 90 000 eksemplarer, og singelen «Harry» solgte 20 000 selv. Den ble samtidig en landeplage og en låt mange fortsatt har et sterkt forhold til.

Bandet hadde et opphold mellom 1998 til 2001, men kom da tilbake med en ny besetning bestående med de da ferske medlemmene Jørn Christensen og Per Vestaby. Med nye lagkamerater, fortsatte Magnus Grønneberg og Agne Sæther å bygge opp CC Cowboys til å bli ett av Norges mest populære og hardtarbeidende band. Som i dag kan se tilbake på en katalog bestående av 11 studioalbum, i tillegg til et par livealbum og samlealbum. Senest ut var 2018s Perfekt normal, som blant annet ble omtalt som «overraskende vital fra Fredrikstads svar på Rolling Stones» av Dagbladet.

Etter å ha turnert uten å ha tatt en pust i bakken i over 15 år, ble 2019 et hvileår for bandet. 

Nå er de tilbake for å feire både seg selv og sitt virke, og fansen som har vært med på ferden deres så langt. Det gjøres med en stor boks med alle studioalbum, samt et livealbum fra studioet deres i Halden, som vil se dagens lys denne våren. 

Sammen med livemedlemmene Kyrre Fritzner og Eirik Tovsrud Knutsen, er dessuten nærmere 50 konserter satt opp rundt om i landet i år. Høsten 2020 kommer det 12. studioalbumet fra bandet, og i mars får folk høre den første smakebiten. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.