– Vi gleder oss til å selge brød og kaker som kundene våre i området etterspør, sier administrerende direktør i Coop Helgeland, Per Brochmann.

Coop bygger nytt bakeri på Fauske

Skrevet av Pressemelding
02.12.2019 10:30

Skal tilby alle kundene på Helgeland egne brød og bakevarer.

Coop har vedtatt å bygge nytt og moderne bakeri på Fauske med eget konditori. Målet er å kunne tilby kundene det aller beste utvalget av brød og bakervarer, og samtidig dekke den stadig økende etterspørselen etter Coop sine brød i Nordland. Målet er at de første produktene skal være bakt og tilgjengelig for kundene allerede 2. januar 2021. 

– Coop har over 100 års erfaring med å utvikle kvalitetsprodukter til våre kunder og medeiere, og nå gleder vi oss til å kunne tilby kundene våre ferske brød og kaker fra eget bakeri. I tillegg til å bake de klassiske Coop-favorittene, vil vi lage enkelte lokale spesialiteter som vi vet at kundene i regionen setter pris på, sier Per Brochmann, administrerende direktør i Coop Helgeland.

Det planlagte bakeriet skal være på 2.100 kvadratmeter og ha en kapasitet på produksjon av 2.000 brød i timen. Bakeriet skal dekke brød- og kakespisere fra Helgeland i sør, til Bognes på Hamarøy i nord. 

Coop satser på moderne teknologi, blant annet med produksjonsutstyr som gjør det mulig å bake surdeigsbrød etter gamle tradisjoner.
- Vi lytter til våre kunder som også eier oss. Med den innsikten de gir oss, sammen med teknologi- og produksjonskompetanse hos Goman, gleder vi oss til å selge brød og kaker som kundene våre i området etterspør, sier Brochmann.

– Vi lytter til våre kunder ,som også eier oss. Med den innsikten de gir oss, sammen med teknologi- og produksjonskompetanse, gleder vi oss til å produsere brød og kaker som kundene våre i området etterspør, sier Hege Berg-Knutsen, administrerende direktør i Coop Norge Industri.

Byggeprosjektet har en ramme på cirka 50 millioner kroner. Bakeriet vil bli arbeidsplass for ca 35 medarbeidere, og vil også jobbe for å kunne tilby lærling- og praksisplasser.

– Coop er en ansvarlig samfunnsaktør både nasjonalt og lokalt. Med denne investeringen bidrar vi til 35 nye arbeidsplasser på Fauske og til kjærkommen næringsutvikling i et viktig område av Nordland. Vi er opptatt av å tilby gode arbeidsplasser med mangfold og muligheter til utvikling,  avslutter Jakobsen.

I dag er det Bakeriet AS som leverer brød og bakervarer til Coop og helgelendingene.

Les mer om:

coop helgeland
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.