Det blir ikke NM-kvalik for Rana FKs jenter 16-lag til helga. Foto: Roger Marthinsen

Cup-kvaliken er avlyst

Skrevet av Roger Marthinsen
11.03.2020 12:44

Kvalifisering til NM for jenter 16 og gutter 16 vil bli spilt senere, der lagene møtes internt på Helgeland.

NFF Nordland har avlyst helgens NM-kvalifisering for J16 og G16, som skulle vært spilt i SKS Arena på  Fauske kommende helg. Årsaken er korona-situasjonen. 

– NFF Nordland har med bakgrunn i rådende situasjon besluttet å avlyse turneringen i sin opprinnelige form. Helsemyndighetene har strammet ytterligere til når det gjelder tiltak mot koronasmitte. Som følge av dette er blant annet overnatting på skole for flere av de påmeldte lagene til helgens turnering ikke lengre mulig. NFF Nordland har med bakgrunn i rådende situasjon besluttet å avlyse turneringen i sin opprinnelige form, melder NFF Nordland.

Fotballkretsen opplyser at NM-kvalifiseringen vil bli gjennomført på et senere tidspunkt, men da ikke som en turnering.

– Kamper vil bli spilt som ordinære kvalifiseringskamper med full kamptid. Kampene vil i første omgang bli satt opp sonevis, der det trekkes kamper mellom påmeldte lag fra Salten internt og fra Helgeland internt, informerer NFF Nordland. 

Fra Rana var følgende lag påmeldt til NM-kvalifiseringen for G/J16:

Jenter 16: Rana FK.

Gutter 16: Åga IL, B&Y IL og Rana FK. 

NM-kvaliken for J19 og G19 skal etter planen spilles som egen kvalifisering på Helgeland og i Salten. Helgeland-kvaliken skal spilles i fotballhallen på Sagbakken 28- og 29. mars. I J19 er Rana FK og B&Y IL påmeldt, mens i G19 er B&Y IL og Gruben påmeldt. Det er foreløpig ikke avklart om denne kvaliken vil bli spiltb som planlagt. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.