Rana FK slo Mosjøen med 3-0 i tidenes første offisielle Rana FK-kamp; cupkvaliken på Sagbakken den 24. mars 2019. Nå kan sesongens første offisielle Rana FK-kamp bli cupkvalik eller 1. runde i cupen, i juli. Foto: Roger Marthinsen

Cup-start i løpet av sommeren – finale til neste år

Skrevet av Roger Marthinsen
14.04.2021 19:30 - OPPDATERT 14.04.2021 21:24

NFF har ny plan klar – flytter cupfinalen til våren 2022.

I fjor måtte cupen for menn avlyses. Norges Fotballforbund planlegger å gjennomføre et fullverdig fotball-NM for 2021-sesongen, men utslagsrundene flyttes til neste år.

Dette opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider i dag.

– Det planlegges med et fullverdig NM der tre runder spilles i 2021 og de resterende fire rundene på våren 2022, sier leder for NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn. 

NFF legger foreløpig opp til at første ordinære cup-runde skal spilles 24. og 25. juli. Dette innebærer at eventuelle kvalifiseringsrunder må spilles før dette, men det er foreløpig uklart om det blir rom til å spille kvalifisering før den første ordinære runden.

– Målet er at bredden skal være i gang i siste halvdel av juli slik at en får gjennomført et NM med de innledende folkefestene, sier Fisketjønn.

Planen om å starte eliteserien 8.- og 9. mai. Det er foreløpig ikke klart når Rana FK og klubbene i 3. divisjon og B&Y og klubbene i 2. divisjon damer kan ta sikte på en seriestart. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.