Dersom trinn 4 utsettes kan Rana FKs seriekamp mot Bodø/Glimt bli spilt nærmnere en måned tidligere enn det som per i dag står i terminlista. Her Rana FKs Marius Bjørnmyr og Niklas Bakksjø i aksjon i treningskampen mot Glimt sist fredag; en kamp Rana vant 4-0. Foto: Roger Marthinsen

Cupfest og seriestart som planlagt – men kamper kan bli flyttet

Skrevet av Roger Marthinsen
12.07.2021 19:30

Dersom trinn 4 i gjenåpningen lar vente på seg, utsettes eller omberammes noen av Rana FKs kamper. Seriestart og cupfest på Sagbakken rammes imidlertid ikke – og i midten av august sparkes også 4. og 5. divisjon i gang.

Den videre gjenåpning av landet – omtalt som trinn 4 – er utsatt. Dette betyr at det i øyeblikket ikke er gitt klarsignal for at klubber innen breddefotballen kan spille kamper utenfor egen krets.

På herresiden er 3. divisjon det eneste nivået som berøres av dette, med tanke på seriespill. For Rana FKs del betyr dette at man – per nå – kun kan spille seriekamper mot Junkeren og Bodø/Glimt 2. 

I og med at Rana FK åpner hjemme mot nevnte Junkeren lørdag 7. august, vil denne kampen kunne gå som planlagt. Det samme gjelder cupkampen mot Bodø/Glimt, som skal spilles på Sagbakken den 24. juli. Og NFF har gjort det klart at oppsettet også for andre runde i cupen – som skal spilles bare ei uke senere – vil bli gjort med tanke på å begrense reiseavstander og om mulig holde seg innenfor kretsgrenser, der dette er nødvendig.

Er ikke trinn 4 innført før 14. august må imidlertid bortekampen mot Finnsnes utsettes. Dette fremgår av et brev NFF har sendt til klubbene i 2. divisjon damer og 3. divisjon menn, der forbundet orienterer om hva som skjer dersom trinn 4 ikke blir innført rundt månedsskiftet juli-august, som tidligere antydet.

– Dersom myndighetene innen oppstart ikke har åpnet for kamper ut over idrettskrets/fotballkrets, vil det bli vurdert å utsette nevnte kamper eller omberamme kamper og gjennomføre de kortreiste først, skriver forbundet i brevet.

For Rana FKs del betyr dette at bortekampen mot Bodø/Glimt 2, som etter planen skal spilles den 5. september, kan bli omberammet til 14. august – dersom trinn 4 ikke er innført og forutsatt at utviklingen i smittesituasjonen ikke fører til at regjeringen må stramme inn igjen.

NFF er imidlertid fast bestemt på at nå skal fotballen komme i gang igjen, også i 3. divisjon. 

– Det å legge forholdene til rette for at vi kommer i gang gjør at tilpasninger ikke utelukkes, men det er ingen grunn i dag til å tvile på at turneringene vil bli gjennomført, skriver NFF i brevet til klubbene.

Les også:
På damesiden berøres enkelte 2. divisjonsavdelinger, men ikke i Nordland der B&Y IL spiller. Klubben skal åpne sesongen med cupkamp mot Grand den 4. august, mens seriestarten er borte mot Sandnessjøen den 14. august.

[annonse]
2. runde i cupen for damer skal spilles 11. august. Vinneren av Grand-B&Y vil da trolig møte vinneren av Mjølner-Medkila.

Når det gjelder serien så er det denne sesongen kun laget som vinner avdelingen, som får muligheten til å spille kvalik om opprykk til 1. divisjon. Tidligere har lag nummer én og to møtt de to beste fra Hålogaland, til en høstserie der man har spilt om å få spille opprykkskvalifisering. Denne sesongen er det imidlertid ikke rom for en slik høst-serie, på grunn av den utsatte seriestarten.

I 2. div damer stiller forøvrig ikke  Innstranda eget lag denne sesongen, men et samarbeidslag med Hunstad. Dette laget kan ikke rykke opp og får dermed ikke spille kvalik dersom laget skulle vinne serien. 

4. divisjon starter opp 14. august. Her finner vi Bossmo & Ytteren og Rana FK 2 av lokale innslag, sammen med Fauske/Sprint, Grand Bodø, Innstranda, Junkeren 2/Glimt 3, Mosjøen IL, Røst, Saltdalkam. og Sandnessjøen.

Seriestarten i 5. divisjon er 19. august. 5. div avdeling 2 blir en reinhekla Nord-Helgeland-avdeling med lokaloppgjør på løpende bånd.- Avdelingen består av B&Y IL 2, Gruben, Hemnes, Silkefot, Korgen, Lurøy FK, Mo IL, Nesna IL og Stålkameratene.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.