Cupmester!

Av Kenneth Johan Gabrielsen
13.05.2018 20:14 - OPPDATERT 14.05.2018 06:37

Ranværingen Lisa-Marie Karlseng Utland har vunnet sin første tittel som seniorspiller!

Søndag kveld spilte FC Rosengård og Linköpings FC den svenske cupfinalen - for øvrig de samme to lagene som har spilt de tre foregående finalene. Og for tredje gang på rad var det Malmö-laget som stakk av med trofeet.

Ranværingen Lisa-Marie Karlseng Utland kom inn som innbytter da 16 minutter gjensto av kampen. Utland presenterte seg mer eller mindre med en gang da hun snappet ballen på midtbanen, og spilte til Sanne Troelsgaard. Dansken, som knappe kvarteret tidligere hadde gitt laget ledelsen, skjøt ballen i tverrliggerens underkant, men ballen spratt ut igjen.

Utland spilte og scoret i den norske cupfinalen i 2014, men den gangen måtte Trondheims-Ørn gi tapt mot LSK. Spissen, som også har fortid i Fløya, Amazon Grimstad og Røa, gikk til svenske FC Rosengård foran denne sesongen. Nå har hun allerede sikret seg sitt første trofé som seniorspiller. 

Dette var FC Rosengårds femte cuptittel, og dermed har de tatt like mange som motstander Linköping. Öxabäck IF har flest med seks triumfer.

Favoritten FC Rosengård ligger for øvrig på andreplass i serien etter fire kamper, to poeng bak Piteå. Utland har ennå ikke startet en kamp, men står likevel allerede med tre seriemål. Kun lagvenninnen Anja Mittag (5) og Kopparbergs/Göteborgs Christen Press (4) har scoret flere.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.