KontraKristian får en travel juni som startet i går med utgivelse av ny singel.

Da Fred Endresen kjørte over Kristians ukulele, ble det lagd sommerlåt for å bearbeide traumet

Skrevet av Hedda Hiller
13.06.2019 11:00 - OPPDATERT 13.06.2019 13:17

"Ukuleles gravøl" er tilegnet det vakre instrumentet som ble knust til pinneved.

I går slapp KontraKristian sin nye sommersingel «Ukulelens  gravøl» ut til verden.

– Det er en litt sørgelig tekst om en knust ukulele pakket inn i tilbakelente og sommerlige hawaii-toner, skriver KontraKristian i ei pressemelding. 

Låten har sin opprinnelse fra en av de siste dagene i studio under produksjonen av hans selvtitulerte album da produsent Fred Endresen kom i skade for å kjøre over hans splitter nye ukulele laget av Thorleif Larssen (Igor Kill) på Hemnesberget.

– Det vakre instrumentet endte som pinneved og det var en såpass traumatisk opplevelse at jeg dro rett hjem, fant fram en gammel ukulele (også Larssen-produsert) og skrev denne låta for å bearbeide sorgen. Siden har den vært med meg og blitt jevnlig spilt på konsertene, så det var på høy tid å få spilt den inn.

I motsetning til forrige produksjon «Populær», der han hadde fullt band i studio, har han denne gangen lagt de  fleste instrumentene selv, lag på lag. I tillegg spiller produsent Fred Endresen tangenter og lapsteel.

KontraKristian har også med seg søstrene Trine Lise Bang og Grete Bang, kjent fra 
Hemnesgruppen Bitchy Big Boobies Bang Band.

– De løfter virkelig låten med sin herlige husmorkoring.  Grete har også lagt på litt deilig slentrende banjo. Trine Lise har for øvrig også designet det lekre coveret, som viser den aktuelle ukulelen fra et bilde knipset av Fred rett etter at uhellet var 
ute. 

I morgen spiller KontraKristian med sin kulturtrio på Wangbrygga i Bardal før det bærer videre til GoHjørnet på Nesna lørdag 15. juni. Lørdag 22. juni har han en solo-gig på Antikvariatet i Trondheim.

– Det er den første konserten utenfor Helgeland siden jeg spilte på Bakkalandet 
hotel i Kolvereid for et par år siden. Jeg ble godt mottatt der, så jeg satser på at mine ramsalte ranværingsviser går hjem også i bartebyen.

KontraKristian kan også oppleves med fullt band på Hemnes Båt og Fjord fredag 28. juni.

Hør ukuleles gravøl her: 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.