Danske indiefavoritter, norske legender og innovativ rap

Skrevet av Roger Marthinsen
01.12.2019 10:00 - OPPDATERT 01.12.2019 12:42

Et band har stått på ønskelista siden Verket Musikkfestivals fødsel, et annet får Verket-sjef Hans Petter Haaland se i Rana for første gang etter en legendarisk konsert i Ranahallen for 25-26 år siden.

Etter slippet av Dagny, TIX, DDE og Ruben forrige uke, finner man tre nye band bak Verkets første luke i adventskalenderen:

Indiefavorittene Mew fra Danmark, som spiller en av svært få konserter i Norge på nettopp Verket.

Legendene i The September When som tar turen til Mo for første gang siden Verket 2009. 

Og hiphop-fenomenet Sushi x Kobe, som gjør sin debut i byen mIndiefavoritter, norske idt i Norge. 

– Danmarks kanskje største indieband gjennom tidene, MEW, har mange fans på Mo. De spilte en gang i tiden på Vika-festivalen, og har vært en gjenganger på folks ønskelister siden vi startet med første versjon av Verket tilbake i 2009. Med låter som blant annet «Am I Wry? No», «Comforting Sounds», «Special» og «The Zookeeper's Boy» har bandet fra København en rekke hits å ta av. Endelig kan vi tilfredsstille mange som har gledet seg og mast om dette i en årrekke», sier bookingsjef og daglig leder på Verket Hans Petter Haaland, i en pressemelding.

Haaland har også et sterkt forhold til The September When: 

– Sist The September When var i byen, spilte de i Ranahallen. Året var vel 1993 eller 1994 og jeg stod på fremste rad og elsket livet. Jeg husker det enda som en enormt bra konsert, og et stort musikalsk minne fra oppveksten. Så når vi hørte at bandet skulle gjøre comeback begynte vi umiddelbart å jobbe med å sikre dem til Verket. Bandet har en rekke udødelige album på samvittigheten og rekken med hit-låter mangler sidestykke i norsk musikkhistorie: «Cries Just Like A Baby», «Bullet me», «Can I Trust You», «Sometimes Serious», «Nightflight», «No Simple reason»….. listen er lang. Dette blir en for bøkene, sier en fornøyd bookingansvarlig. 

I tillegg har Verket sikret seg Sushi x Kobe bestående av $ushimane og Kobe-Wan Kenobi. 

– De som har sett Kjartan Lauritzen, Lars Vaular, RSP, Arif og andre på Revelen har sannsynligvis ikke vanskeligheter med å se for seg hvor fett det blir når Sushi x Kobe inntar scenen vår. Vi hadde gleden av å se dem på flere festivaler i sommer, og bestemte oss umiddelbart for å at de må settes på et fly nordover. For et kok det kommer til å bli, sier Haaland.

[annonse]
Festivalsjef Ingrid Alte Westman er også svært fornøyd med dagens artistslipp:

– Nå er vi halvveis i slippene til 2020-festivalen, og vi tror at programmet som er annonsert så langt appellerer til et bredt publikum. Det er solide navn og dyktige artister som er på plakaten allerede, nå er det bare å glede seg til resten, sier festivalsjef Westman.

----

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.