Thomas Nilssen, Martin Kalkenberg, Eirik Solfjeld og Svein Nilssen er de fire første ansatte i Bitfury Norway. Foto: Roger Marthinsen

Åpner Norges største datasenter - offisielt

Norges største datasenter har vært i drift i i Mellomvika i tre måneder allerede. I dag blir Bitfury presentert.

I dag blir Bitfury Norways senter i Mellomvika på Mo, offisielt åpnet og presentert. Toppsjefen og grunnleggeren av Bitfury Group vil være til stede under åpningen, sammen med ordfører Geir Waage, MIP-direktør Arve Ulriksen og Helgeland Krafts markedssjef Arild Markussen, for å fronte åpningen av Norges hittil største datasenteretablering

Datesenteret, som drives gjennom det norske selskapet Bitfury Norway AS, har imidlertid vært i drift i drøyt tre måneder allerede.

Per i dag har selskapet fire fast ansatte på Mo: Thomas Nilssen er finansiell analytiker, Martin Kalkenberg er  supply chain koordinator, Eirik Solfjeld er tech team manager og Svein Nilssen er datasenter-leder. Øvrig personell er leid inn gjennom Adecco. Målet er på sikt å ha rundt 30 ansatte. 

Bitfury er et av verdens ledende teknologiselskap innen blockchain teknologi.

I nasjonal sammenheng blir dette det største datasenteret målt i kraftforbruk i 2018. Selskapet er bransjeledende når det kommer til utvikling av reguleringer, standarder og «best practice» innen blockchainteknologien.

I en pressemelding fremgår det at Bitfury valgte Mo i Rana som sin norske lokasjon fordi de her fant en unik kombinasjon av optimale klimatiske forhold, industrikompetanse, overskudd på prisgunstig fornybar energi og fordelaktige skatte- og avgiftsbetingelser. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.