Thomas Nilssen, Martin Kalkenberg, Eirik Solfjeld og Svein Nilssen er de fire første ansatte i Bitfury Norway. Foto: Roger Marthinsen

Åpner Norges største datasenter - offisielt

Norges største datasenter har vært i drift i i Mellomvika i tre måneder allerede. I dag blir Bitfury presentert.

I dag blir Bitfury Norways senter i Mellomvika på Mo, offisielt åpnet og presentert. Toppsjefen og grunnleggeren av Bitfury Group vil være til stede under åpningen, sammen med ordfører Geir Waage, MIP-direktør Arve Ulriksen og Helgeland Krafts markedssjef Arild Markussen, for å fronte åpningen av Norges hittil største datasenteretablering

Datesenteret, som drives gjennom det norske selskapet Bitfury Norway AS, har imidlertid vært i drift i drøyt tre måneder allerede.

Per i dag har selskapet fire fast ansatte på Mo: Thomas Nilssen er finansiell analytiker, Martin Kalkenberg er  supply chain koordinator, Eirik Solfjeld er tech team manager og Svein Nilssen er datasenter-leder. Øvrig personell er leid inn gjennom Adecco. Målet er på sikt å ha rundt 30 ansatte. 

Bitfury er et av verdens ledende teknologiselskap innen blockchain teknologi.

I nasjonal sammenheng blir dette det største datasenteret målt i kraftforbruk i 2018. Selskapet er bransjeledende når det kommer til utvikling av reguleringer, standarder og «best practice» innen blockchainteknologien.

I en pressemelding fremgår det at Bitfury valgte Mo i Rana som sin norske lokasjon fordi de her fant en unik kombinasjon av optimale klimatiske forhold, industrikompetanse, overskudd på prisgunstig fornybar energi og fordelaktige skatte- og avgiftsbetingelser. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.