– Når bunadstoget stimet inn i Spektrum styremøtet i Helgelandssykehuset i går, så slo jeg nesten av iPaden, skriver Randi Erlandsen. Foto: Silje-Tamara Rojas

"De dreper den stolthet alle vi har fått til. Fy!"

Skrevet av Randi Erlandsen
29.11.2019 10:47 - OPPDATERT 29.11.2019 14:21

Ikke kødd med bunaden

Nå føler jeg for å si at det er på tide å permittere bunaden. Jeg observerer at noen ønsker å selge bunads- stakken og at noen vil ha den med i fakkeltog. Uansett er det lov å ha andre meninger, og jeg har det. Har ikke tenkt å gå inn i sykehuskampen på samme bølge som mange allerede er, men når bunadstoget stimet inn i Spektrum styremøtet i Helgelandssykehuset i går, så slo jeg nesten av iPaden.

Må si at det river i hjertet for hver gang jeg ser denne gjengen som har misforstått fra første dag. Å bruke stasplagget vårt til dette viser kun at klokskap og refleksjoner er totalt fraværende! Det er et hån mot våre formødre og sågar fedre som har spinket og spart, vevd og brodert. De har benyttet hver mulig anledning til å få til bunader til seg selv og sin familie. Det er et hån mot meg og mine, deg og dine. De dreper den stolthet alle vi har fått til, ved å samles i vårt nasjonale festplagg. FY!

Noen vil ha det til at vår bunad har vært brukt i kamp tidligere. Javel, det er mulig det, men da var det armoden som styrte og ikke kåtskap og tåpskap i vårt velferdssamfunn. Og når vi i tillegg registrerer at det vi ønsker å kalle «Oppegående politikere» sympatiserer med denne flokken og tar på seg sin egen bunad i sympati for deres initiativ... ja, da tenker jeg det begynner å bli fare for urolige kirkegårder rundt om i landet. Våre mødre og fedre som kjempet for å få endene til å møtes ville «snudd seg», hvis de hadde sett hvordan de ellers fine damer kan senke seg ned til et slikt nivå. Dette er rett og slett vanvittig, og de har ødelagt både for store og små, som skal pynte seg til fest på de festdager bunaden skal brukes.

Vi skal vise oss med det vi er, og ikke skjule oss bak en fasade som provoserer. Dette er ikke en kamp mot "noen», men en kamp for felles trygghet!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.