TUNNELSYN: Innskriveren påpeker at Helgeland regionråd nå anvender de samme argumentene mot Polarsirkelen lufthavnutvikling som man selv brukte for Drevjakrysset og Toventunnelen.

"De fortier, manipulerer og uttaler seg om prosjekter som ligger langt utenfor deres eget interesseområde"

Skrevet av Kjell-Arne Odden
20.12.2018 06:00

Det er tydelig at hukommelsen er dårlig i Helgeland regionåd.

På Helgelandskonferansen i februar 2002 var ikke Helgelandskrysset et tema. Det kom inn som orienteringssak på Helgelandskonferansen høsten samme år, på Lovund.

Også på Helgelandskonferansen på Sømna 2003 var krysset et tema og ble tatt inn på prioriteringslista på uprioriterte plass.

Som alle vet så gikk Toventunnelen med tilslutningsveger foran alle andre prioriterte vegprosjektet på Helgeland.

Hvorfor? Jo, fordi Vefsn «kjøpte» seg plass i køen ved å åpne for bompengefinansiering.

I tillegg viste beregninger fra departementet at Toventunnelprosjektet vil gi et samfunnsøkonomisk underskudd på 1 mrd. kroner.

Synes Helgeland regionråd opptrer på svært ufin måte. De fortier, manipulerer og uttaler seg om prosjekter som ligger langt utenfor deres eget interesseområde.

-------

Dette innlegget er et svar til Helgeland regionråds uttalelse der regionrådet, minus Træna, retter krass kritikk mot Polarsirkelen lufthavn og ber myndighetene trekke prosjektet ut av Nasjonal transportplan.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.