Foto Roger Marthinsen

"De rødgrønne har ansvaret for fergeopprøret"

Skrevet av Helge Andre Njåstad, stortingsrepresentant FrP
13.02.2020 11:48 - OPPDATERT 13.02.2020 11:57

I 2010 overførte den rødgrønne regjeringen de fleste fergestrekningene i landet fra staten til fylkeskommunene. Fylkeskommunen har nå hatt dette ansvaret i 10 år, og nesten uten unntak er det Arbeiderpartiet og Senterpartiet som styrer fylkeskommunene der fergepriser er blitt nedprioritert.

Derfor er det nå et fergeopprør langs hele kysten. FrP skjønner svært godt at folk og næringsliv reagerer på skyhøye priser for å reise med fergene. Derfor er FrP også opptatt av å finne løsninger og de må målrettes direkte til fergene, slik at de ikke blir prioritert bort til fordel for kultur og andre ting vi har sett fylkespolitikere har ønsket å prioritere.

Fergeopprøret viser også med tydelighet at Norge har nok med to forvaltningsnivå, stat og kommune. Fylkeskommunen er helt overflødig og det ser vi også på at mange retter spørsmålet til dagens og tidligere samferdselsministre for fergepolitikken som altså fylkestinget i 2010 fikk ansvaret for.

FrP har foreslått på stortinget å legge ned fylkeskommunen. Da sparer vi mye på administrasjon og byråkrati som heller kan brukes på lavere fergepriser, mer vegvedlikehold og betre tjenester for folk flest.

----------

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.