Trappa som sherpaene har bygget opp Rødøyløva har skapt til økt trafikk, og dermed økt slitasje på øverste del av stien opp. Derfor må det nå legges 500 nye trinn. Foto: Trappene til Rødøyløva

De trodde de hadde nådd toppen – nå må de legge 500 trinn til

Skrevet av Roger Marthinsen
18.10.2019 11:00 - OPPDATERT 18.10.2019 17:00

Folkevandring opp Rødøyløva har slitt ut øverste del av løveryggen. – Vi mangler 1,8 millioner kroner for å nå toppen. Og det skal vi klare, sier Malin Arntsen.

Da 1.000 steintrinn var på plass, trodde næringsforeningen Rødøy Stå På at man var i mål med prosjektet Prosjekt Steintrapp Rødøyløva. Nå viser det seg at trappa må forlenges med 500 trinn til!

– Vi trodde at arbeidet var fullført, men etter en nærmest folkevandring opp til toppen av løva i sommer, er også øverste parti blitt så slitt at vi må gjøre noe der også. Vi satser på å få bygget 500 sherpatrinn i øverste del av stien med start våren 2020, sier Malin Arntsen i Rødøy Stå på.

Til nå er det brukt fire millioner kroner på trappe-prosjektet opp Rødøyløva. Nå må man altså finansiere omlag 50 prosent ekstra, for å få lagt trapp opp den siste, sårbare delen av stien opp.

– Vi mangler 1,8 millioner kroner for å nå toppen. Og det skal vi klare, sier Malin Arntsen. Som uttrykker stolthet over det ildsjeler og bidragsytere har fått til.

– Hver innsamlede krone er gått til steinarbeide, og alt av administrasjon og byggeledelse er gjort på dugnad, og Rødøy kommune har stilt med hus til sherpaene under byggeperioden.. Sammen kan vi være stolte av det arbeide som allerede er gjort her, sier Arntsen.

Samtidig som Rødøy Stå På nå vil stå på videre for å finansiere ytterligere 500 trinn, kjemper man også for å få refundert moms som man har betalt på alt av pengegaver og sponsormidler prosjektet har fått. Offentlige instanser får momskompensasjon for prosjekt som kommer offentligheten til gode, mens lag og foreninger må betale 25 prosent moms på gavene man får inn.

Foreningen har i flere brev bedt om at denne ordningen endres, slik at prosejekt som Trappene til Rødøyløva ikke blir belastet med moms. 

Foto: Trappene til Rødøyløva

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.