Gerd Ingebrigtsen sammen med ektemannen Per og Audun Lysbakken, hjemme hos Gerd og Per.

"Den fine væremåten, rausheten og lojaliteten smittet. Her var et hav av kunnskap og erfaring"

– Hennes vennlige vesen, humoren, det lille blunket for å understreke eller trøste, og samfunnsinteressen, vil bli sterkt savnet, skriver Marit Tennfjord og Hilde Rønningsen i dette minneordet over Gerd Ingebrigtsen.

Gerd Ingebrigtsen døde den 3.januar i år. Gerd har vært et trofast medlem av Rana SV i mange år. Gjennom en årrekke tok Gerd ansvaret for lagets økonomi ved å være kasserer, og senere revisor. Det var alltid gledelig når Gerd og Per kom på medlemsmøtene, begge to med engasjement og erfaring som vi har hatt stor nytte av. 

Gerd har slitt en del med helsen og måtte etterhvert amputere begge beina. For oss i laget har det vært inspirerende å se hvordan Gerd og Per i lag taklet dette. Per dro hjem og rev bort dørlister og utvidet døråpninger for å gjøre det mulig å bo hjemme, og Gerd begynte å trene med vekter for å bygge armstyrke som rullestolbruker. Unggutten fra Rausandaksla og småbarnsmora, fant sammen og trosset folkprat og spådommer og fikk over 60 år sammen. Denne fine væremåten, rausheten og lojaliteten smittet i rommet.

Da Audun Lysbakken besøkte oss sist var det derfor naturlig å legge lunsjen hos Gerd og Per. Det ble ei flott stund, nydelig mat ble satt fram og fortellinger fra den politiske og samfunnsmessige historien i Rana ble delt. Her var et hav av kunnskap og erfaring, og vi kunne nok sittet i mange timer og snakket. Lysbakken trivdes så godt at hele timeplanen holdt på å sprekke den dagen og han måtte motvillig dra videre. 

Gerd og Per flyttet for et par år siden til de nye omsorgsboligene på Selfors og det ble da naturlig at vi holdt medlemsmøte der på fellesstuen, for Rana SV. Også mange beboere tok turen siden møtet var åpent, og omsorgssjef Virik orienterte om eldreomsorgen i Rana. Hele lokallaget ble også invitert inn i den nye leiligheten på befaring med Gerd og Per som guider og godt humør – her var det folk i alle rom!

At Gerd nå er borte er vanskelig å forstå. Hennes vennlige vesen, humoren, det lille blunket for å understreke eller trøste, og samfunnsinteressen, vil bli sterkt savnet. 

Våre tanker går til hennes nærmeste pårørende og spesielt til Per, for dem er tapet aller størst. Vi er veldig takknemlig for innsatsen Gerd har gjort for lokallaget vårt, og lyser fred over hennes minne.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.