Mark Christopher Jackson (i midten bak) sammen med elevene som 9. februar blir å finne på Bimbo.

Denne gjengen tar over Bimbo veikro

Skrevet av Hedda Hiller
23.01.2020 19:30 - OPPDATERT 24.01.2020 09:25

VG2 Kokk og servitør tar over hele veikroa når de ansatte reiser på firmatur til Gdansk.

– Vi gjorde dette for tre år siden, og der var en dundrende suksess. Vi var derfor ikke i tvil om at dette måtte gjentas da forespørselen kom, sier lærer på restaurant- og matfag, Mark Christopher Jackson. 

Alle de ansatte på Bimbo veikro drar på firmatur til utlandet andre helga i februar i år. For å slippe å holde stengt på morsdagen, har de kontaktet VG2 Kokk og servitør om de kunne tenke seg å styre kroa mens de var borte. Responsen var udelt positiv. 

– Elevene synes selvsagt det er kjempegøy å få lov å prøve seg i det arbeidslivet. Vi har tidligere sett at de blir mer rakrygget og yter enda bedre når de er ute i virkeligheten, så vi vet at dette blir å gå veldig bra, sier Jackson. 

– Dette er en utvidelse av vårt bedriftsamarbeid. Vi har et godt forhold til alle innen restaurant- og matbransjen i Rana, og er det noe vi kan få til i lag, så gjør vi det. Bimbo er en ærekjær bedrift og en sterk lærlingbedrift, så å stille opp for dem var en no brainer. Det er en vinn-vinn-situasjon. Det er bra for oss som får prøve oss, og bra for Bimbo, som slipper å holde stengt. 

Elevene tar over kroa på fredag, og Bimbo blir å holde stengt fredag og lørdag for å forberede en stor morsdagsbuffé på søndagen. 

– Vi kommer til å lage en helt ny meny til denne dagen, hvor mødrene til elevene blir aktivt brukt. Er det noe de vet at deres mamma liker, havner det nok gjerne på menyen i anledning morsdagen. Vi har fått frie tøyler fra Bimbo, og det må vi jo benytte oss av, sier Jackson og gliser. 

Dette er som nevnt andre gangen restaurant- og matfag kjører takeover på Bimbo. De har også gjort lignende prosjekt på Meyergården og Gruben sykehjem. 

– Det er disse minnene som sitter sterkest i, når du spør elevene hva de husker best fra videregående, så når vi ikke har noe som hindrer oss i å gjøre slike ting, må vi bare kaste oss ut i det. De får faglige utfordringer på et helt annet nivå enn det de får på skolen, så nå som vi fikk muligheten var vi ikke i tvil om at vi måtte gripe den, sier Mark Christopher Jackson. 

 

[annonse]
 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.