Mark Christopher Jackson (i midten bak) sammen med elevene som 9. februar blir å finne på Bimbo.

Denne gjengen tar over Bimbo veikro

Skrevet av Hedda Hiller
23.01.2020 19:30 - OPPDATERT 24.01.2020 09:25

VG2 Kokk og servitør tar over hele veikroa når de ansatte reiser på firmatur til Gdansk.

– Vi gjorde dette for tre år siden, og der var en dundrende suksess. Vi var derfor ikke i tvil om at dette måtte gjentas da forespørselen kom, sier lærer på restaurant- og matfag, Mark Christopher Jackson. 

Alle de ansatte på Bimbo veikro drar på firmatur til utlandet andre helga i februar i år. For å slippe å holde stengt på morsdagen, har de kontaktet VG2 Kokk og servitør om de kunne tenke seg å styre kroa mens de var borte. Responsen var udelt positiv. 

– Elevene synes selvsagt det er kjempegøy å få lov å prøve seg i det arbeidslivet. Vi har tidligere sett at de blir mer rakrygget og yter enda bedre når de er ute i virkeligheten, så vi vet at dette blir å gå veldig bra, sier Jackson. 

– Dette er en utvidelse av vårt bedriftsamarbeid. Vi har et godt forhold til alle innen restaurant- og matbransjen i Rana, og er det noe vi kan få til i lag, så gjør vi det. Bimbo er en ærekjær bedrift og en sterk lærlingbedrift, så å stille opp for dem var en no brainer. Det er en vinn-vinn-situasjon. Det er bra for oss som får prøve oss, og bra for Bimbo, som slipper å holde stengt. 

Elevene tar over kroa på fredag, og Bimbo blir å holde stengt fredag og lørdag for å forberede en stor morsdagsbuffé på søndagen. 

– Vi kommer til å lage en helt ny meny til denne dagen, hvor mødrene til elevene blir aktivt brukt. Er det noe de vet at deres mamma liker, havner det nok gjerne på menyen i anledning morsdagen. Vi har fått frie tøyler fra Bimbo, og det må vi jo benytte oss av, sier Jackson og gliser. 

Dette er som nevnt andre gangen restaurant- og matfag kjører takeover på Bimbo. De har også gjort lignende prosjekt på Meyergården og Gruben sykehjem. 

– Det er disse minnene som sitter sterkest i, når du spør elevene hva de husker best fra videregående, så når vi ikke har noe som hindrer oss i å gjøre slike ting, må vi bare kaste oss ut i det. De får faglige utfordringer på et helt annet nivå enn det de får på skolen, så nå som vi fikk muligheten var vi ikke i tvil om at vi måtte gripe den, sier Mark Christopher Jackson. 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.