Biskop Ann-Helen Fjeldstad Jusnes kommer denne uka til Rana. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Denne uka kommer biskopen på visitt

Tre menigheter får besøk når biskop Ann-Helen Fjellstad Jusnes kommer på visitas.

Omtrent en gang hvert tiende år kommer biskopen på visitas, og denne uka er det Gruben, Røssvoll og Nevernes menigheter som får besøk av biskop Ann-Helen Fjeldstad Jusnes. 

Under besøket skal biskopen i Sør-Hålogaland bispedømme føre tilsyn og få oppdatert seg på hvordan det står til i menighetene. Prestevikar i Gruben menighet, Bjørn Engebakken, og sokneprest i Røssvoll og Nevernes menigheter, Linett Bjørkto, har fått litt av en kabal å legge når tre menigheter skal besøkes på tre dager. Programmet er både stort, intensivt og variert.

– Men vi gleder oss! sier begge to.

– Biskop Fjeldstad Jusnes skal få hilse på de minste i menighetene ved flere anledninger. På programmet står det både besøk i Skonseng naturbarnehage og Vestvikheia barnehage, Skonseng skole og Storforshei barne- og ungdomsskole, sier Linett Bjørkto.

I tillegg skal barnekoret i Gruben få ha en liten konsert for biskopen, som kan se frem til et musikalsk møte med Gruben menighet.

– I forbindelse med visitasgudstjenesten skal vi dessuten vise frem det rykende ferske resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom Gruben barnekor og et anerkjent guttekor i Petrozavodsk, ifølge Bjørn Engebakken.

---–---–-----

  • En biskop er den øverste kirkelige lederen i et bispedømme. Bispeembetet er felles for en rekke større kirkesamfunn. I Norge er det in dag totalt tolv biskoper
  • Ann-Helen Fjeldstad Jusnes ble vigslet til biskop 24. januar 2016, og overtok etter Tor B. Jørgensen
  • Før Jusnes ble biskop var hun prost i Lofoten prosti i åtte år. 65-åringen har også vært ordfører i Flakstad kommune, for Arbeiderpartiet.
---–----------

Det blir også flere kulturelle og musikalske møter med menighetenes voksne, for i tillegg til konserten med barnekoret skal blandakoret DalaMix synge under musikkandakten i Nevernes kirke, konfirmanter fra Røssvoll skal bidra med musikk under kveldsgudstjenesten i Røssvoll kirke, og Gruben damekor skal også synge under visitasgudstjenesten i Gruben, hvor vakre toner på trompet også vil klinge i kirkerommet.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Men det er ikke bare barn og unge som får besøk av biskop Fjeldstad Jusnes, og det er heller ikke bare kultur som står på programmet. I tillegg til å besøke kommunen skal biskopen være med på en uformell samtale med andre kirkesamfunn, og det er lagt opp til en god samtale med personer fra det samiske miljøet i Rana.

Ogsp Rana Gruber på Storforshei og Arbeidssenteret på Gruben skal få besøk av prest, prost og biskop. Det skal også Montessoriskolen i Grønnfjelldal.

– Vi gleder oss til å vise frem ildsjeler fra bygda, og Montessoriskolen er virkelig en suksesshistorie, sier Linett Bjørkto.

Mesteparten av visitasbesøket er bare for inviterte, men det er lagt opp til at alle som ønsker det også kan delta på enkelte arrangementer:

Onsdag 1. desember: 

Nattverdsgudstjeneste – 12:30 i Gruben kirke

Minikonsert med Gruben barnekor – 14:30 i Gruben kirke

Kveldsgudstjeneste med kirkekaffe – 18:00 i Røssvoll kirke

Torsdag 2. desember:

Morgenbønn – 08:15 i Røssvoll kirke

Musikkandakt med kirkekaffe (Dalamix synger julen inn) – 18:30 i Nevernes kirke

Fredag: 3. desember:

Morgenbønn (samling rundt bålet) – 08:30 ved Nevernes kirke

Søndag 5. desember:

Visitasgudstjeneste med kirkekaffe og visitasforedrag – 11:00 i Gruben kirke

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.