Kristina Robinson kvalitetssikrer brygget som publikum skal få smake på lørdag.

Skal kåre Nordlands beste hjemmebrygger

Skrevet av Roger Marthinsen
08.10.2018 17:00 - OPPDATERT 08.10.2018 21:02

Til helga arrangeres Nordlandsmesterskap i hjemmebrygging.

Nå har du mulighet til å være med på kåringen av Nordlands beste hjemmebrygger. Lørdag 13. oktober arrangeres nemlig Nordlandsmesterskap i hjemmebrygging, i Bodø.

Det er tredje året på rad arrangementet finner sted, og det er du som publikum som bestemmer vinneren.

Festivalen arrangeres av Norbrygg Nordland, og finner sted i Bådin bryggeris lokaler.

– 25 brygg er påmeldt av hjemmebryggere fra hele Nordland, så her har publikum mulighet til å smake mye godt og forskjellig fra ølverdenen. Flere av deltakerne har også lagt sin flid i konsept, stand og presentasjon av ølet sitt, så det kommer til å bli artig og smaksrikt, sier styremedlem i Norbrygg Nordland, Kristina Robinson.

Hvordan publikum kårer favoritten, forklarer Robinson slik:

– Du som gjest får utdelt et glass i døren og tre gullkorker for å gi stemme til det beste ølet, og en hvit kork for å gi stemme til beste stand og konsept. Etter du har besøkt standen til alle hjemmebryggerne du vil smake ølet til, deler du ut korkene til en eller flere av de bryggene du likte best. Kvelden avsluttes med bankett hvor vinnerne annonseres.

Den som kan smykke seg med tittelen «årets hjemmebrygger i Nordland», får ikke bare heder og ære, i tillegg har Odd Arne Nygård fra bryggebutikken Humlebua sponset premie for beste brygg. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.