Blåvegenløpet 2020 ble avlyst og Blåvegenløpet 2021 blir noe annerkedes enn de første 40 løpene. Her fra Blåvegenløpet 2019. Foto: Roger Marthinsen

Det blir Blåvegenløp – men etter ei helt ny oppskrift

Skrevet av Roger Marthinsen
17.02.2021 19:30

Tilpasser seg korona-situasjonen og arrangerer Nord-Norges største turrenn over fem dager.

– Det er med stor glede Blåvegenløpets rennledelse kan bekrefte at Blåvegenløpet 2021 blir en realitet, men dog i en litt annen form.

Dette melder Blåvegenløpet-eier Stålkameratene på sin nettside, der rennledelsen bekrefter at rennet blir gjennomført i 2021. Årets utgave tilpasses imidlertid anbefalinger for smittevern, og det kan derfor ikke legges opp til den folkefesten Blåvegenløpet er kjent som.

– Blåvegenløpet 2021 blir ikke den samme folkefesten vi har kjent siden 1979. Vi er nødt til å forholde oss til, og planlegge utfra, dagens situasjon, da vi ikke kjenner hva morgendagen bringer, melder Stålkameratene.

– Selv om arrangementet i år blir en neddempet versjon, ligger det an til fantastiske opplevelser i løypa. Vi satser på at været er med oss, så får vi anse Blåvegenløpet 2021 som et preludium til fantastiske renn og folkefester i de neste års løyper, melder Stålkameratene.

Det vil legges opp til forskjellige starttidspunkter for deltakerne, for å hindre folkeansamlinger og trengsel i løypene. Løypene, med startpunkter i Utsikten, Tvervatnet og Umbukta, blir holdt åpne som Blåvegenløpet-trasé i fem dager; fra og med onsdag 24. mars til og med søndag 28. mars. Innkomsten blir som før, i Brennåsen. 

– Det blir Blåvegenløp etter en modell som i Sverige kalles åpent spor. Innenfor de fem dagene som settes som renntid, kan man gå når man vil. Midt på natta og med hodelykt, om man vil, sier løpsgeneral Roy Millerjord til Rana No.

Registrering av start og målgang gjøres heldigitalt ved hjelp av en app og en QR-kode som hver enkelt deltaker tildeles ved påmelding. Dette gjør at tidene man går på, blir registrert.

– Tidene man går på vil imidlertid ikke gjelde som offisielle tider, ettersom det ikke vil bli vanlig tidtaking og heller ikke vil være løpsfunksjoinærer til stede. Årets utgave blir sånn sett ikke et offisielt Blåvegenløpet. Men alle som melder seg på vil få premie, sier Millerjord, som opplyser at man vil komme med mer informasjon om årets Blåvegenløpet-versjon, når man nærmer seg åpning for påmelding.  

-----

[annonse]
 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.