Foro: Tmaximumge, PxHere

Det britiske muterte koronaviruset er påvist i Norge

Skrevet av NTB
22.01.2021 19:57

Stor risiko for videre spredning.

Siden desember har Oslo hatt seks tilfeller av den britiske koronavarianten, det bekreftet helsebyråd Robert Steen til Avisa Oslo i dag.

– Det viktige nå er at den engelske virusvarianten har dukket opp i en ukontrollert setting, det jeg kaller for villsmitte, sier Steen til nettavisa.

– Tidligere har vi klart å spore tilbake hvor smitten kom fra og vi fikk kontroll på alle smittede og alle kunne spores tilbake til England. Vi hadde også klarhet i hvor smittede beveget seg. Det har vi ikke nå, sier Steen, som fredag kveld er i krisemøte med byrådet i Oslo.

Fredag ettermiddag ba han regjeringen trappe opp jakten på mutert virus. Han ønsker at alle prøver analyseres for mutert virus.

Det er i dag påvist fire nye tilfeller av det muterte viruset i Nordre Follo, opplyste kommuneoverlege Kerstin Johnsen Myhrvold på fredagens møte i formannskapet.

Kommuneoverlegen understreket ifølge NRK at det er stor risiko for videre spredning av viruset.

Kommunen ble tidligere fredag stengt ned som følge av et ukontrollert utbrudd av den britiske virusvarianten. To personer ved et sykehjem på Langhus døde etter å ha blitt smittet av virusvarianten.

Viruset skal være 70 prosent mer smittsom enn det opprinnelige viruset.

(©NTB)

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.