Fv. Administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir, direktør for Drift og Eiendom Bjørn Bech-Hanssen, enhetsdirektør Beate Aspdal og avdelingsleder ved operasjonsavdelingen George Andre Milne. Foto: Helgelandssykehuset

– Det er Freds fortjeneste at vi står her i dag

Skrevet av Roger Marthinsen
12.05.2021 15:10 - OPPDATERT 13.05.2021 06:02

Sykehussjef Hulda Gunnlaugsdottir poengterte at hun kun var stand-in, da hun i dag klippet snora for Helgelandssykehusets nye operasjonsavdeling og sterilsentral.

– Dette har medisinsk direktør, Fred Mürer, gledet seg skikkelig til, og jeg hadde tenkt å la ham klippe snoren i dag, men i hans fravær skal jeg gjøre det for ham. Det er hans fortjeneste at vi står her i dag, sier administrerende direktør ved Helgelandssykehuset, Hulda Gunnlaugsdottir, etter at hun i dag foretok den offisielle åpningen av den nye operasjonsavdelingen og sterilsentralen ved Helgelandssykehuset Mo i Rana.

– Dette kommer til å ha stor betydning for arbeidsmiljøet deres. Nå har dere gode lokaliteter for å jobbe slik dere ønsker å jobbe som fagpersoner. Og viktigst av alt, dette er en betydelig forbedring for pasientene. Tusen takk til Fred Mürer som har pushet på for å få dette til, og gratulerer med dagen til alle dere, sa Gunnlaugsdottir.

(Saken fortsetter under bildet)

Egentlig var det Fred Mürer som skulle klippet snora, påpekte Hulda Gunnlaugsdottir under dagens åpning.

På midten av 1990-tallet ble det gjort en oppgradering operasjonsavdelingen, men romløsningene forble de samme. Etter hvert som årene har gått, har utviklingen både innen aktivitet og medisinteknisk utstyr, gjort at behovene har endret seg. En oppgradering har derfor vært svært etterlengtet, forsikrer avdelingsleder ved operasjonsavdelingen i Mo i Rana, George Andre Milne. 

– Rommene var for små for dagens drift, og da vi i 2017 satte i gang et prosjekt for å utvikle garderobene, ble det nødvendig å se det i sammenheng med blant annet teknisk rom, kraftforsyning og sterilforsyning. Nå har vi fire likeverdige og moderne operasjonsstuer. Jeg vil berømme alle ansatte som har stått i situasjonen med ombygging. Det er lagt ned mye pågangsmot og stor innsats fra de ansatte, så tusen takk til dere, sier Milne. 

Direktør for drift og eiendom i Helgelandssykehuset, Bjørn Bech-Hanssen, sier at det er en svært komplisert utbygging som er utført. 

– Dette er noe med det mest krevende man kan bygge. Det er en veldig komplisert, teknisk infrastruktur som må fungere når den skal. Et sykehus er særdeles følsomt for stopp og uønskede hendelser i byggeperioden. Dette krever en mye tettere koordinering mellom bruker og entreprenører, enn i andre byggeprosjekt. Når vi nå er ferdige, og ser at vi har kommet oss gjennom denne byggeprosessen uten noen uønskede hendelser, så er det bare å ta av seg hatten for alle dere, sier Bech-Hanssen.

(Saken fortsetter under bildet)

[annonse]

– I 2017 dokumenterte vi behovet for renoveringer av denne fløya, og tiden var overmoden for det. Vi har flyttet ut sterilsentralen i et tilbygg på nesten 1000 m2. Her har vi også fått plass til nye nødstrømsaggregat, personal- og møterom, kontorer, lager og et «grønt» verksted.

– I den gamle bygningskroppen er det etablert to nye operasjonsstuer, nye personalgarderober, i tillegg til en oppgradering av alle tekniske installasjoner og ventilasjon.  Jeg vet at prosjektet har vært krevende, og til tider belastende for dere ansatte – men dere har gjort en kjempejobb, som har resultert i et vellykket resultat uten alvorlige hendelser i byggeperioden, sa Bech-Hanssen under åpningen. 

– Gratulere til alle ansatte og pasienter i vår region. Selv startet jeg ved Helgelandssykehuset i 2017 og noe av det første jeg jobbet med var ROS-analysene for nye fasiliteter, sammen med Trine Nordmark og Kirsti Andal ved operasjonsavdelingen, Tore Hanssen og Åge Trones fra Drift og Eiendom. Takk for en fantastisk og uvurderlig innsats gjennom hele prosjektet, samt alle ansatte ved avdelingen. Det har vært utvist stor velvillighet og endringsvilje. Uten det har ikke dette gått, sier enhetsleder for Helgelandssykehuset Mo i Rana, Beate Aspdal. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.