"Det er helt fantastisk å bo her vi bor nå. Men ikke si det til noen. De kan jo slutte å synes synd på oss i Distrikts Norge, og det vil vi vel ikke ha noe av…"

– Husk å ta gledene på forskudd, for da får du de minst en gang, kanskje to, skriver Martin Johansen.

Hei, hei alle sammen, livet er herlig, dere!

Og nå er det vår!

Verdens fineste tid for alle som ikke er stinne av allergi!

Det er så utrolig mye å glede seg over nå. Snart blir det varmere ute. Det er fortsatt brillefine skiforhold i fjellet, og spesielt topptur-forholdene er helt utrolige.

Nå er tida der det går an å ta seg en topptur uten hodelykt etter arbeidstid! Genialt!

Dessuten er friidrettsbanen på Sagbakken i ferd med å bli helt bar, så det går an å løpe noen lynraske intervaller på ekte – om enn litt sliten – tartan om man vil. Og hvem vil vel ikke det?

Hvilke muligheter! Fra friidrett på barmark til de herligste skiforhold er det kun noen få minutter i bil! Det er helt fantastisk å bo her vi bor nå. Men ikke si det til noen. De kan jo slutte å synes synd på oss i Distrikts Norge, og det vil vi vel ikke ha noe av…

Så får det være at vi neppe kan forvente at Celsastafetten blir arrangert i sin opprinnelige form på våren i år heller, selv om Klokkerhagen allerede er ganske tom for snø og går helt fint å løpe i.

Den fantastiske folkefesten med grilling og mange hundre glade mennesker samlet på Revelneset må vi vente litt til på. Og mens vi venter kan vi glede oss!

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Vi kan glede oss til vi atter får møtes flere sammen. Det kan skje allerede utpå sommeren en gang, når de fleste er blitt vaksinert, hvis vi er riktig heldige. 

Kanskje det er derfor våren er en så fin tid. Det ligger så mye godt i vente at vi nesten glemmer at det er litt drit akkurat her og nå. Støv og skit gjør at man må vaske vinduer, spyle innkjørsel og generelt shine og ordne. Ta rede på skrot og lort som dukker opp når snøen forsvinner, rake plen, bytte dekk og jobbe med alt mulig, samtidig som trynet er fullt av snørr og tårer pga. allergi eller bare store mengder støv!

Men selveste sommeren ligger jo der og venter som en nypyntet bløtkake i kjøleskapet - og utpå høsten kan det være sjanser for en god, gammeldags fest med flere enn den nærmeste familien! Tenk det, dere! Hvilke muligheter! Husk å ta gledene på forskudd, for da får du de minst en gang, kanskje to!

Vi har ennå ikke hatt de vanlige nedturene, som sludd fra første mai til St.Hans, og en juli med 10 grader og duskregn hele tida, samtidig som stadige observasjoner av slagbjørn i teig gjør at man knapt tør å forlate sin egen hage ubevæpnet… Fortsatt er alle mulighetene åpne, og ingen av sommerens skuffelser har slått til. For eksempel at den begynner i slutten av juli, og slutter to dager senere. Fisketurer uten napp, men fulle av klegg, mygg og illsint veps er noe vi har fortrengt, og vi husker og forventer bare sol, grilling, smil og blomster.

Russen er like om hjørnet og sommerkjolene spretter snart rundt i byen som gaseller.

God helg alle sammen. Ha en av de bedre.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.