Freyr, her representert ved Lars Kvadsheim (bak t.v.) Hilde Rønningsen, Ole Jørgen Østensen, Mats Erik Haugan, (foran f.v.) Marius Jøsevold, Thomas Gardeur, Knut Gullesen og Johnny Kristoffersen, starter bygging av batterifabrikk i august. Foto: Roger Marthinsen Foto: Roger Marthinsen

– Det er nå udiskutabelt: Det blir batterifabrikk i Rana – og det blir stor flyplass i Rana

Skrevet av Gustav Arne Nyborg
20.07.2021 17:00 - OPPDATERT 20.07.2021 19:33

– Flyplass og batterifabrikk må få betydning for organisering og funksjonsfordeling i nye Helgelandssykehuset, skriver Gustav Nyborg.

«Styret i FREYR Battery har besluttet å bygge den første fabrikken i Mo i Rana for produksjon av battericeller». Så står det å lese i Rana No 19. juli. 

Det er nå udiskutabelt: Det blir batterifabrikk i Rana – og det blir stor flyplass i Rana. Disse to etableringene vil innebære en utvikling som de nærmeste årene fører folketallet i Rana opp på 40.000-tallet. 

Dersom prosjektledelsen for Nye HSYK og styrene i HSYK og Helse Nord, ikke nå tar denne befolkningsutviklingen i betraktning i den videre planleggingen av organisering og funksjonsfordeling i Nye HSYK, vil det være en helsepolitisk skandale. 

Jeg går ut fra at de rette miljøene og de rette personene nord for Korgfjellet griper fatt i dette, og frambringer de helsefaglige utredningene som skal til for å åpne øynene på et flertall i styret i HSYK og på et flertall i styret i Helse Nord. Utredninger som også tvinger Helseminister Høie og hans departementet til å komme ut av bobla i Oslo som de hittil har holdt seg tilbaketrukket i når det gjelder Nye HSYK på Helgeland. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.