Inge Myrvoll reagerer på at Foto: Roger Marthinsen

"Det er pinlig, det er frekt å skylde på Stål når Rana FK mangler penger"

Når Rana FK sliter økonomisk, mangler penger for sesongen i 3 divisjon, peker styreleder Ståle Krokstrand i ranano.no på Stålkameratene som den skyldige for at de mangler en million. For å sitere: «Da Rana FK ble etablert, var det etter et sterkt ønske fra flere aktører innen næringslivet. Det ble da operert med langt høyere sponsor-bidrag enn det klubben mottar i dag. En årsak til dette er at flere sponsorer trakk seg, da Stålkameratene besluttet at klubben skulle spille ett år i 3. divisjon, slik at toppfotball-satsingen ble utsatt med én sesong.»

Lanseringa av Rana FK var innleda med store overskrifter om den store sponsorstøtten. Men tydeligvis var det ikke særlig bindende avtaler de hadde med alle. Men nok til å flotte seg. Ansette daglig leder på heltid, hovedtrener på heltid pluss ifølge rykter mange på deltid.  Lønnsbudsjettet og regnskapet for 2019, som var en sesong uten ei overnatting med korte reiser, hadde vært interessant å se. Nå sliter de med å få nok penger til en dyr sesong i 3 divisjon. Det visste de ville komme når de rykket opp. De har ikke råd til treningsleir, til å styrke spillerstallen. Men de kan jo trøste seg med at de har profesjonalisert klubben. Og skylde på Stål for sine økonomiske problemer. 

Det er lettvint, og uten dokumentasjon. Hvem trakk seg og hvilke summer forsvant på grunn av Stål?  

Vi vet at 3 .divisjon koster. Ståls siste sesong var i 3 divisjon med 4 turer til Oslo, 2 til Tromsø foruten Skjervøy, Senja, Finnsnes, Harstad osv. 7 flyturer og resten lange bussturer med overnatting.  Det var krevende og vi hadde nok betydelig mindre sponsormidler enn Rana FK. Men så hadde vi en ledelse av frivillige som ikke fikk ei krone i godtgjørelse. Vi hadde en trenerstab for to seniorlag og ett juniorlag som til sammen fikk mindre betalt enn et halvt årsverk. Vi tok oss råd til treningssamling i Trondheim som gjester hos Ranheim. Vi hadde noen proffkontrakter på minimumsnivå. Vi kom i mål økonomisk med overskudd, fordi vi i tillegg til sponsorer har frivillighet. Dugnadsgjengen overgikk vår budsjettering betydelig. Sjåfører på buss som brukte dager på lange turer uten betaling. Organisatorer som sjekka flypriser og overnatting helt uten ei krone som kompensasjon. 

Vi skulle gjerne hatt en million mer. Vi ønska å styrke stallen. Vi skulle gjerne hatt økonomi for å stille med større tropp på bortekampene hvor vi brukte fly. Men vi måtte prioritere strengt. Vi skulle gjerne lykkes bedre sportslig og kunne overlatt plass i 3 divisjon til Rana FK. Vi registrerte imidlertid at det var liten støtte å få i fotball-Rana. Det var viktigere å vende ryggen til Stål enn at Rana FK skulle få starte i 3 divisjon.

Men kanskje det var heldig for Rana FK at de startet i 4. divisjon. Dersom de etter ett år med korte bussturer og uten overnattinger ennå ikke er økonomisk moden for opprykk bør de evaluere sine prioriteringer. 

Vi har prøvd å holde kjeft, men nå er begeret fullt, nok en gang, for å bruke et populært uttrykk brukt den siste uka. Det er pinlig, det er frekt å skylde på Stål når Rana FK mangler penger. Ta ansvar for egne prioriteringer. 

For styret i fotballgruppa i IL Stålkameratene

Roger Fagerdal, leder

[annonse]
Inge Myrvoll, sekretær
 
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.