Alf Helge Straumfors og Line Ellingsen blir Rødts listetopper ved kommunevalget 2019.

– Det er realistisk at vi kan få inn tre-fire representanter

Skrevet av Roger Marthinsen
07.11.2018 22:25 - OPPDATERT 08.11.2018 18:38

Alf Helge Straumfors og Line Ellingsen topper Rødts valgliste.

Nominasjonskomitéen i Rødt har innstilt på Alf Helge Straumfors (65) som førstekandidat og Line Ellingsen (47) som varaordførerkandidat, til kommunevalget 2019. På tredjeplass på lista finner vi 17 år gamle Maja Røssvoll.

Lista ble offentliggjort på Rødts medlemsmøte på Campus Helgeland i kveld. 

Rødt er svært fornøyd med å ha fått en god balanse både i alderssammensetning og i kjønnsbalanse blant sine toppkandidater, melder partiet i en pressemelding.

Skolesaken

Selv om skolesaken er viktig for Rødt, og nok kommer til å bli viktig også for utfallet i valget 2019, er kandidatene opptatt av mye mer enn bare skolesaken. Line Ellingsen har relativt kort fartstid i Rødt, men har likevel klart å markere seg kraftig i lokalpolitikken i Rana gjennom skolesaken.

– Jeg har alltid vært opptatt av politikk, men stort sett mest fulgt de store nasjonale og internasjonale sakene. Lokalpolitikk-interessen våknet gjennom skolesaken, sier Line Ellingsen.

– Arbeidet med skolesaken har gitt mer innsikt i hvordan kommunen drives. Det gjør at jeg vil jobbe med å åpne de politiske prosessene, sikre medbestemmelse og tilliten til fagprofesjonene og ikke minst bygge på kvaliteten og kunnskapen i bydelene, framfor økt sentralisering, sier Ellingsen.

Minst to i kommunestyret

Selv om oppslutningen til Rødt har vært stabil de siste årene, og partiet har sittet med bare én representant i kommunestyret, sikter de nå mot tidenes valg.

– Det er realistisk at vi kan få inn både tre og fire representanter til neste år, sier Alf Helge Straumfors, og legger til at partiet vil være svært skuffet dersom de ikke får inn minst to representanter i kommunestyret dette valget.

Partiet er svært fornøyd med at mange har valgt å melde seg inn i partiet i forbindelse med skolesaken, og nominasjonskomiteen har i år hatt vansker med å velge mellom mange gode kandidater. Til slutt valgte de likevel å innstille på Alf Helge Straumfors som toppkandidat, foran Line Ellingsen. Komiteen er også svært fornøyd med å ha fått med seg ungdom fra partiets ungdomsorganisasjon, Rød Ungdom, blant topp tre.

– Jeg er opptatt av at også vi ungdom må bli tatt seriøst og få være med å bestemme hvordan kommunen vår skal drives, sier Maja Røssvoll, som som mange andre i ungdomsorganisasjonen er også opptatt av feminisme, solidaritet og krigsmotstand.

Går for varaordfører-posisjon

Som en del av «skolekameratene» støtter Rødt Johan Petter Røssvoll som opposisjonens ordførerkandidat, men fronter Alf Helge Straumfors som partiets kandidat til å bli varaordfører. Straumfors sitter for tida som vara til kommunestyret.

– Jeg har tidligere vært mest opptatt av internasjonale saker, slik som blant annet Palestinasaken og flyktningspørsmålet, og har blant annet tidligere reist til Hellas som solidaritetsarbeider og jobbet i flyktningeleir. Nå vil jeg likevel prioritere å jobbe med lokalpolitikken i Rana, og er forberedt til å samarbeide mye med Johan Petter Røssvoll i kommende valgperiode.

– Selv om jeg nå vil jobbe mer med lokalpolitikk kommer jeg ikke til å slutte med solidaritetsarbeidet, sier Straumfors.

-----
 
Nominasjonskomiteens forslag til toppkandidater fort Rødt Rana

Alf Helge Straumfors
Line Ellingsen
Maja Røssvoll
Lena Mari Myrheim
Atle Hiller
Petr Fagereng

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.