–⁠ Det er spennende å få lov til å være med å bestemme den videre kursen for partiet

Ingrid er på sitt første landsmøte for SV.


Sosialistisk Venstreparti arrangerer i disse dager sitt 25. ordinære landsmøte. Blant delegatene som er i salen, er Ingrid Lorentzen Kildal som er førstekandidat til kommunevalget for SV i Rana kommune. 

– Det er spennende og lærerikt å være på SVs landsmøte. Dette er mitt første landsmøte i SV, og det er spennende å få lov til å være med å bestemme den videre kursen for partiet. SV er mitt parti fordi det er ikke snakk om å velge mellom rettferdighet eller et grønt skifte. I SV ser vi det røde og det grønne i sammenheng, og det vil vår lokale valgkamp også handle om, sier Ingrid Lorentzen Kildal i en pressemelding fra SV.

Blant sakene som skal opp til behandling er en revisjon av partiets standpunkt til NATO, nytt prinsipprogram og valg av ny partileder, etter Audun Lysbakken går av etter over 10 år som partiets leder. Kirsti Bergstø fra Akershus er enstemmig innstilt som ny leder av partiet. 

Grønn industrihovedstad

En av de viktigste sakene for Lorentzen Kildal er at Rana skal styrke sin posisjon som Norges grønne industrihovedstad. Dette fikk Lorentzen Kildal også støtte til av leder i Sosialistisk Ungdom, Synneøve Kronen Snyen. 

– Dette er en viktig sak for hele landet og ikke minst i Rana kommune. Det handler om arbeidsplasser og Rana kommune tiltrekker seg nye mennesker.

Rana SV har i dag  to representanter i kommunestyret, og Lorentzen Kildal er klar for å kapre flere mandater og flere stemmer i det kommende kommunevalget.

– Norge må bli et mer rettferdig land. Vi skal ha et Norge der du ikke blir blakk hvis du må gå til tannlegen, der skolefritidsordningen er gratis og der fellesskapet er der for hver eneste en av oss, hvis jobben ryker eller helsa skranter – og et sterk SV er en garantist for dette, sier Lorentzen Kildal videre.

 Kommune – og fylkestingsvalget er i år 11. september, men allerede fra 10. august kan man forhåndsstemme. Lorentzen Kildal er klar for å pusse støv av standsbordet for en skikkelig valgkamp. Den første uten koronarestriksjoner siden 2019.  

Det å være på landsmøte gir både inspirasjon og glød til valgkampen som vi snart inn i. SV vil jobbe for en kommune som er både mer rettferdig og grønner sier hun.

Les mer om:

Rana SV