Bydriftssjef Hanne Alvsing i Rana kommune. Foto: Ann Kristin Kjærnli

– Det er vann overalt!

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
21.09.2020 14:05

Bydriftssjef Hanne Alvsing har alt av mannskap ute. Les hennes tips om hvordan du kan få hjelp.

– Det er veldig hektisk. Vi har alt av mannskap ute for å berge det vi kan. Det er klart at vannet lar seg jo ikke stoppe, men vi gjør så godt vi kan der det har oppstått situasjoner, sier bydriftssjef Hanne Alvsing i Rana kommune om uværet mandag.

– For at folkene våre skal få ro til å gjøre jobben sin ute ber vi om at akutte hendelser går via sentralbordet og et nummer vi har lagt ut på hjemmesidene våre, sier Alvsing.

På spørsmål om hvor det er oversvømmelser, svarer hun:

– Det er overalt!

Hun viser blant annet til et tre som har falt over Straumsnesveien, i tillegg har det rast ut ved Saga.

– Det fyker bord i Klokkerhagen, og i Grannesveien på Ytteren mye vann. I tillegg er fylkesveien stengt i Røvassdalen, der er vår kommunale vei allerede stengt på grunn av ras i vinter, det håndteres av kommunen. Vi må prøve å ta det verste først og så jobbe oss gjennom, slår hun fast. 

– Det mest kritiske er å sikre folk og hus og heim. Vi har forløpende kontakt med Statskraft og de andre aktørene og gjør så godt vi kan, sier Alvsing.

HER KAN DU RINGE

Skulle du oppdage akutte hendelser som følge av uværet, ber Rana kommune om at du ringer følgende telefonnummer:

[annonse]
Sentralbord: 75 14 50 00 mellom kl. 08.00 - 15.00

Vakttelefon for akutte henvendelser: 473 38 456 utenfor kontortid.

Rana kommune har opprettet kontaktperson for innbyggerne i Røvassdalen som er isolerte. Isolerte som har behov for kontakt med kommunen kan ringe 473 38 456.

– Hvis folk får skader må de ta kontakt med forsikringselskapene. Hvis de opplever vann i kjelleren kan Restverdiredning (RVR-tjenesten) kontaktes, seir Alvsing.

RVR-tjenesten er i beredskap 24 timer i døgnet, hele året, og bestilles gjennom 110-sentralen i Bodø - telefon 75 54 68 50 på dagtid eller110 etter arbeidstid.

 

Les mer om:

uværet sally
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.