Lene Madsen Stien (25) og Cathrine Johansen (24) i AUF deltok på minnemarkeringen for 22. juli 2011. Foto: Ann Kristin Kjærnli

– Det er viktig å aldri glemme. Bare se på det som skjedde i Tønsberg

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
22.07.2019 19:19 - OPPDATERT 22.07.2019 21:42

Sprayingen av et hakekorsmerke på et 22. juli-minnesmerke viser hvor viktig det er å være ei motbør mot hat og ekstremisme, sier Lene Madsen Stien (25) og Cathrine Johansen (24).

Cathrine, som er sekretær i styret i Rana AUF, og Lene, som er AUF-medlem, var to av rundt 80-100 personer som samlet seg i en stille markering av 22. juli, mandag. Det er Rana AUF og Rana Arbeiderparti som står bak arrangementet ved Nico Widerbergs minnestøtte over dem som ble drept denne dagen. 

 – Uansett hvor lang tid det har gått, så er det viktig å ikke glemme det. Bare se på det som har skjedd i Tønsberg, der det er sprayet hakekors på et 22. juli-minnesmerke. Det er viktig at vi er en motbør mot hat og ekstremisme, sier de to.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Varaordfører og leder for Rana Arbeiderparti, Linda Eide, la ned blomster ved minnesmerket.

– En del høyreekstreme viser fortsatt tegn til at det er "dem mot oss". Men vi må tørre å stoppe disse holdningene når de kommer. Vi er vi er alle ett folk, sier Cathrine.

– Det er noen som har veldig sterke meninger, som roper dem ut høyt. Men de må ikke få lov til å rope uten at vi tar til motmæle og roper enda høyere. Vi vil heller jobbe for nestekjærlighet og likeverd. Jeg klarer ikke å se på oss alle som fragmenter og grupper, vi er alle et folk, sier Lene Madsen Stien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mange ønsket å legge ned blomster på minnesmerket for 22.juli 2011.

Ni AUF-ere fra Rana var på Utøya 22. juli 2011. Bare åtte kom hjem igjen. 

Karin Elena Holst fra Båsmoen var én av 69 barn og ungdommer som ble skutt og drept på Utøya. I regjeringskvartalet ble åtte personer drept da bomben gikk av.  

– Vi må aldri glemme, men samles her hver 22. juli, sa varaordfører og leder for Rana Arbeiderparti, Linda Eide, under markeringen, der det ble holdt ett minutts stillhet for ofrene.

80-100 mennesker hadde samlet seg i en stille markering for 22. juli.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.