Styreleder i Mo i Rana havn, Tor-Arne Strøm, gir sin støtte til Skjæran. Foto: Roger Marthinsen:

"Det haster!"

Skrevet av Tor-Arne Strøm
13.09.2021 15:09 - OPPDATERT 14.09.2021 11:15

– Det er viktig og snarest mulig rigge Rana for den kommende veksten i kommunen, skriver Tor-Arne Strøm.

Det haster sier Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skjæran, og er tydelig på at det nå er viktig og snarest mulig rigge Rana for den kommende veksten i kommunen med flyplass, dypvannskai og store industrietableringer.

Jeg er som styreleder i Mo i Rana Havn K.F. kjempeglad for at Aps nestleder løfter fram dypvannskai og sier klart fra at dette er et viktig prosjekt som det er brukt nok tid på. Nå må enn komme i gang. Vi er mange som siden 2015/ 2016 har jobbet veldig mye med å få prioritert mudring for dypvannskai i Rana. Vi er glade for at det endelig er kommet inn i NTP og et samlet Storting etter forslag fra Ap sier at dette må prioriteres tidlig i første seksårsperiode.

I Kystverket sine planer ligger oppstart først i 2025. Dette er for seint med tanke på behovet som kommer til å øke betydelig framover med industrietableringer blant annet Freyrs batterifabrikker. 

Nå har vi forventninger til det nye Stortinget og regjeringen om at det kommer midler allerede i 2022. Det er viktig med god infrastruktur og gode rammebetingelser for industrien i Nord-Norges industrihovedstad. Vi kan ikke leve med de kai-fasilitetene fra 1950-tallet som vi har i dag.

Derfor gjentar jeg Arbeiderpartiets nestleder sine ord: DET HASTER!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.