Fylkeskommunen legger ned hurtigbåtens signalanløp av Nord-Solvær. Det skaper sterke reaksjoner. Foto: Roger Marthinsen

"Det må ikke sankes velgere under falskt flagg"

Skrevet av Nina Bentzen, Lurøy Senterparti
20.05.2020 11:13

Jeg tenker på Nord-Solvær i Lurøy. Øya som med sine 7 fastboende og cirka 30 fritidsfolk ligger som en perle i Solværøyan. Da nytt samferdselskart ble vedtatt jobbet SP fram at øya skulle fortsette å anløpes av hurtigbåten på signal. Signalanløp er et godt verktøy for øyer med ett lavere antall reisende og der reisebehovet er variert. Likevel er det livsviktig, da disse anløpene er den eneste muligheten de fastboende har For å komme seg til og fra øya. På Nord-Solvær har de naturligvis de samme behov som andre øyboere har for å komme seg til lege, på sykehus, motta post og varer og en hel rekke vanlige ærender i og utenfor kommunen. Det ble vedtatt i fylkestinget at øya fortsatt skulle få signalanløp. 

Det er da med stor forbauselse og forbannelse vi registrerer at administrativt nivå, inkludert fylkesrådet på fylket, likevel legger ned dette anløpet. Som er beboernes og hyttefolkets eneste reisevei.

Så hvordan kan dette skje? Er dette en ønsket politikk fra Nordland SP? Og hvis ikke, burde man ikke da utøve politisk styring som sikrer en god distriktprofil og som sikrer at vedtak følges opp i tråd med intensjonen?

Vi jobber med dette fra politisk hold i Lurøy. Men vi har ingen myndighet til å sørge for at administrasjonen på fylket følger opp klare vedtak.

Jeg heier på Nord-Solvær og folket som ville leve akkurat på denne perlen.

Nordland Senterparti må finne ut hva de vil med småsamfunn, det må ikke sankes velgere under falskt flagg. Derfor håper jeg instendig at Nord-Solvær får sitt signalanløp, og at øya kan fortsette å være en brikke i vår vakre øykommune på Helgeland.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.