Foto: Roger Marthinsen

Det meste av busser vil stå også i morra

Mer dårlig vær i vente både i kveld og i morra. Det får konsekvenser for både skoleskyss og buss- og båtruter.

Boreal besluttet i går at nesten all busstrafikk, både rutetrafikk og skolebusser, skulle innstilles i dag, grunnet værforholdene. Unntaket er linje 1 og linje 2 i Mo i Rana. 

Nå er det klart at bussene vil stå i hvert fall frem til klokken 12 fredag.

– All skole- og rutetrafikk frem til klokken 12:00 (fredag 14. januar, red.anm) innstilles foreløpig grunnet værsituasjonen, kun linjetrafikken ved linje 1 og 2 kjører som normalt. Ny vurdering blir foretatt klokken 12 og ny informasjon oppdateres fortløpende deretter. Gjelder for fredag 14.01.2022, melder Nordland fylkeskommune på Reis Nordland.

– Skoleskyss til elever med særlige behov er ikke berørt, og går som vanlig. Det føres ikke fravær for elever som ikke kommer seg på skolen på grunn av innstilt skoleskyss. Skolene holder fortsatt åpent som normalt fredag 14. januar. Foresatte og elever er varslet om innstilt skoleskyss også fredag, melder Rana kommune i en pressemelding. 

Det dårlige været gjør at også båttrafikken blir redusert. Nordlandsekspressens tur fra Bodø til Sandnessjøen i kveld og turen fra Sandnessjøen til Bodø i morgen tidlig, er kansellert.

Hurtigbåtruta Helgelandspendelen, som normalt går mellom Sandnessjøen og Træna, går ikke lenger enn til Stokkvågen i ettermiddag, med anløp der klokken 17. I Stokkvågen vil reisende som skal videre utover til øyene kunne ta ferga MF Lurøy til Onøy og Sleneset klokken 17 og MF Lovund som har avgang til Træna klokken 17:45. Reisende til Lovund kan benytte avgangen med MF Lurøy fra Stokkvågen klokken 19:30. Helgelandspendelen returnerer fra Stokkvågen klokken 17:45 slik at reisende med MF Lovund fra Træna har mulighet å komme seg til Nesna og Sandnessjøen. 

– Anløp som beskrevet utføres med værforbehold. Øvrige anløp i Helgelandspendelen vil bli innstilt grunnet dårlig vær, melder Reis Nordland.

På fergeruta Levang-Nesna er alle ruteturer innstilt inntil videre på grunn av dårlig vær. På den såkalte B-ruta i Lurøy har MF Herøysund innstilt alle anløp av Lovund i dag, og det er tatt  værforbehold for anløp av Onøy og Sleneset.

---–

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.